Na 24. sjednici Gradskog vijeća glasat će se o nekoliko odluka, na dnevnom redu je i rebalans proračuna

Gradonačelnik Mario Rajn sa svojim zamjenicima Danijelom Šaškom i Marijem Martinčićem, predsjednikom Gradskog vijeća Markom Katanovićem te pročelnicima Upravnih odjela Grada Križevaca održao je konferenciju za medije uoči 24. sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u petak 15.05. u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma.

Medijima se uvodno obratio predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović koji je upoznao prisutne s dnevnim redom, a zatim se ukratko osvrnuo na neke od odluka o kojima će se glasovati na sjednici. Osim izvješća škola, vrtića i ustanova s područja grada, vijećnici će razmatrati izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine, a na dnevnom redu je i rebalans proračuna. U njega će biti uvršteni novi projekti koji su Gradu odobreni, ali i mjere kojima Grad nastoji pomoći poduzetnicima koje je pogodila kriza zbog pandemije koronavirusa. Gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako se zbog pandemije koronvirusa očekuje pad prihoda od poreza i prireza na dohodak od oko 2 milijuna kuna, kao i pad poreza na robu i usluge od oko 260 tisuća kuna. Istaknuo je da će usprkos tome,ukupni iznos olakšica poduzetništvu iznositi 1.025.000,00 kuna, a odnose se na oslobođenje komunalne naknade u iznosu od 750.000,00 kuna, oslobađanje plaćanja najma javnih površina u iznosu od 110.000,00 kuna, najma poslovnih prostora 105.000,00 kuna te direktna pomoć u vidu subvencije fiksnog dijela otpada u iznosu 60.000,00 kuna.

Katanović je dodao kako će se sukladno izmjeni Pravilnika, donijeti Odluka o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Križevci koja će se usvojiti na sjednici u petak. Osvrnuo se i na odluku o dodjeli javnih priznanja te istaknuo da zbog pojave pandemije koronavirusa nije održana svečana sjednica Vijeća povodom dana Grada stoga će se na ovoj sjednici donijeti Odluke o dodjeli Nagrade za životno djelo Petru Gatariću za unaprjeđenje života osoba s invaliditetom, zatim odluka o dodjeli Plaketa Grada: Ivanu Mužiću za zasluge u vatrogastvu, Borislavu Palčiću za brigu o odmaralištu na Pagu te Darku Konficu, hrvatskom branitelju, kojem će se nagrada dodijeliti posthumno. Osim navedenih, donijet će se i Odluka o dodjeli Priznanja Grada Lovačkom društvu „Vepar“ iz Carevdara za očuvanje prirode i biološke raznolikosti, Lovačkom društvu „Golub“ iz Velikog Potočeca povodom 70-te obljetnice rada, Stolnoteniskom klubu Križevci za doprinos promociji i razvoju stolnog tenisa te Igoru Kudeljnjaku za doprinos promociji Križevaca te predan rad u području glazbe.

Katanović je naglasio i Odluku o raspisivanju javnog poziva za iskazivanje interesa za zajedničko ulaganje u izgradnju stambene zgrade na gradskom zemljištu. Radi se o zgradi bivšeg kina koja je već godinama van funkcije i ovom odlukom se želi zgrada staviti na korištenje. Planira se izgraditi stambeno-poslovna zgrada u suradnji s investitorom koji iskaže interes.

Gradonačelnik je istaknuo Odluku o Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Križevaca. Ukupni planirani prihodi i primici planirani su u iznosu od 130.601.690,00 kuna, a povećani su na 139.120.776,36 kn. Spomenuo je neke projekte koji su odobreni za sufinanciranje nakon donošenja Proračuna, a to su: Cross border Wine Routes 2 koji se odnosi na uređenje parkirališta i pozornice iza Knjižnice, nabava kućica i štandova, studijske posjete vinara, organizaciju večeri vina i klizaja i GiftedHUHR u suradnji s OŠ Ljudevita Modeca koji promovira rad s darovitim učenicima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.