Grade se dvorane u Žabnu i Orehovcu, Vlade RH dala suglasnost za kreditno zaduženje

Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj je sjednici na prijedlog Ministarstvo financija donijela Odluku o davanju suglasnosti Koprivničko-križevačkoj županiji i općinama za kreditno zaduženje kojim će se financirati kapitalni projekti izgradnje pet školskih športskih dvorana u općinama Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Rasinja, Kloštar Podravski i Kalinovac. Zaduženje u ukupnom iznosu od 65.000.000 kuna uz povoljnu godišnju kamatnu stopu omogućit će pokretanje velikih projekata koji su prije nekoliko mjeseci najavljeni  na konferenciji za medije u Županijskoj upravi. Župan Darko Koren je izrazio zadovoljstvo Odlukom Vlade te je zahvalio na podršci kapitalnim projektima koji će omogućiti razvoj ruralnih krajeva i županije u cjelini.

„Ovo je pokazatelj snažne podrške premijera Andreja Plenkovića i Vlade RH koji su prepoznali vrijednost ovih kapitalnih projekata koji će imati značajan utjecaj na daljnji razvoj naših ruralnih područja i cijele županije. Upravo ruralni prostori naše županije imaju najviše demografskih problema, a izgradnjom ovakve infrastrukture podići ćemo standard  stanovnicima  kojima želimo osigurati sve uvjete za još veću kvalitetu života. Ovo je sigurno jedan od najvećih investicijskih projekta u obrazovnu infrastrukturu u posljednjih nekoliko godina i kruna naših sveobuhvatnih ulaganja u obrazovanje, a istovremeno i veliki poticaj te potpora gospodarstvu, posebice građevinskom sektoru. Zahvaljujem Vladi RH na povjerenju i vjerujem kako ćemo projekte realizirati na najkvalitetniji mogući način na zadovoljstvo naših sugrađana“, kazao je župan Darko Koren.

Podsjetimo, Županija je kao nositelj administrativno-financijskih postupaka od Vlade  RH tražila suglasnost za kreditno zaduženje Županije i općina koje sudjeluju u projektu, kako bi se jedinstvenim nastupom prema bankama dobili povoljniji uvjeti kreditiranja. Nakon dobivanja suglasnosti Vlade RH i odabirom banke, nastavlja se priprema dokumentacije i raspisivanje natječaja nakon čega kreće faza izgradnje.

Sam koncept izgradnje školskih sportskih dvorana sastoji se od faza projektiranja, gradnje, opremanja, održavanja i korištenja. Županija i općine će u financiranju izgradnje sudjelovati prema modelu 50/50 do propisanog pedagoškog standarda koji propisuje veličinu i sadržaj objekta.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.