Dogradonačelnik Šaško otkrio nam je što se u Križevcima radi i planira po pitanju sportske infrastrukture

Pitanje sportske infrastrukture jedan je od gorućih problema u Križevcima. Nije to ništa novo, suočavale su se s time i prijašnje gradske garniture, no tek se dolaskom aktualne na čelu s Marijom Rajnom nešto doista i počelo događati.

Krenimo od sportske dvorane. U našem gradu praktički imamo samo jednu pravu dvoranu na raspolaganju, barem ako govorimo o dimenzijama rukometnog ili malonogometnog igrališta. Nju osim sportskih klubova koriste i Osnovna škola Ljudevita Modeca, Srednja gospodarska škola, Visoko gospodarsko učilište, a tu su i brojni rekreativci koji koriste svaki slobodni termin ne bi li ugrabili mjesto za pokoji “hakl”. Sve skupa, puno previše korisnika na samo jednu dvoranu, stoga je bilo prijeko potrebno riješiti pitanje gradnje školske dvorane u dvorištu OŠ Ljudevita Modeca.

Tako je na 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca usvojena odluka o davanju suglasnosti i davanju jamstva za zaduženje Križevačkom poduzetničkom centru d.o.o. putem financijskog kredita u iznosu od 22 milijuna kuna za izgradnju zgrade za sport i rekreaciju i pratećih sadržaja za osnovnu školu. Gradonačelnik Mario Rajn, obrazlažući ovu odluku, rekao je kako je riječ o dugo očekivanom projektu za koji su spremni projekt i troškovnici, čeka se dobivanje građevinske dozvole i zatim se raspisuje javna nabava kako bi se nakon završetka nastavne godine krenulo u radove.

Druga sportska dvorana uvelike bi rasteretila postojeću dvoranu, dobilo bi se pregršt novih termina, profitirali bi sportski klubovi, ali i učenici koji više ne bi morali na sat tjelesne i zdravstvene kulture prelaziti preko dvije prometnice.

Krenimo dalje s raspetljavanjem problema sportske infrastrukture. Jedan od godinama najiščekivanijih gradskig projekata zasigurno je rekonstrukcija atletske staze u Križevcima, čija je prva faza nedavno dovršena. Kada možemo očekivati nastavak uređenja koje uključuje postavljanje tartan staze, u nedavnom nam je intervjuu rekao zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

“Staza je u prvoj fazi pripremljena za tartan, ostali su još samo unutarnji polukrugovi za urediti. Iako su neki tzv. stručnjaci predlagali da stavljamo tartan na staru stazu ispalo je da ona ne zadovoljava norme po širini na lukovima i da je potrebno rekonstruirati odvodnju pa smo se na kraju odlučili na taj korak. Sada se čekaju rezultati natječaja prekogranične suradnje gdje je prijavljen ostatak radova. Nažalost, rezultati kasne već četiri mjeseca, a bojim se da ova situacija nije pridonijela ubrzanju. Ukoliko na tom natječaju ne dobijemo sredstva, svakako ćemo ići u daljnje radove sa sredstvima Grada.”

Osim toga, primjetili smo da se na pomoćno igralište NK Radnik Križevci konačno, nakon desetljeća čekanja, stavila prijeko potrebna ograda kako bi se svi nogometaši koji treniraju, a među kojima je i mnogo djece, zaštitili od prometa. Šaško nam je odgovorio planiraju li se daljnja ulaganja u igralište, stadion i tribine te popratne klupske prostorije i svlačionice?

“Kao i na pitanju o atletskoj stazi odgovor je sličan. Naime, i tu je dio radova prijavljen na isti natječaj, a odnosi se na natkrivanje tribine i uređenje parkirališta. Neovisno o rezultatima, ove godine ćemo se još svakako posvetiti uređenju pomoćnog igrališta i postaviti novu rasvjetu.”

Cijeli intervju možete pročitati na priloženoj poveznici.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.