Hoće li se održati Spravišče i Dan sv. Marka Križevčanina?

Pandemija koronavirusa i dalje u svojim rukama drži ključeve mnogih trgovina, festivala, događaja, aktivnosti, pa na koncu i radnih mjesta. Ipak, odlukom Vlade Republike Hrvatske krenulo se u postepeno popuštanje mjera, stoga se život svih građana sitnim koracima vraća u normalu.

Što nas očekuje u narednim mjesecima i hoće li se virus COVID-19 vratiti u drugom valu tijekom ili nakon ljeta, zasad je nemoguće prognozirati. A upravo o tome ovise i dvije velike gradske manifestacije koje su još uvijek “na čekanju”.

Naravno, govorimo o Križevačkom velikom spravišču i Danima svetog Marka Križevčanina. Nakon što su manifestacije u ožujku i travnju morale biti odgođene, Danijel Šaško je u velikom intervjuu za portal Križevci.info odgovorio kakvo je trenutno stanje i perspektiva za održavanje spomenutih manifestacija.

“Ako situacija sa pandemijom i dozvoli masovna okupljanja do tog datuma Križevačko veliko spravišče sigurno neće biti održano u tradicionalnom obliku. Prvenstvo su tu organizacijski razlozi jer bi u normalnim godinama veći dio priprema već bio odrađen dok sada sve stoji. To se prvenstveno odnosi na predstavu čije probe se sada ne mogu održavati, ali i na promociju i promotivne materijale koji čekaju razvoj situacije”, rekao nam je Šaško te dodao:

“Osim toga dogovori sa sponzorima su na čekanju, a Županija i HTZ su već najavili rezanje svih troškova manifestacija. Ukoliko se nešto ipak održi bit će to vjerojatno jednodnevna manifestacija u puno manjem obimu za puno manje novaca. Što se tiče ostalih manifestacija, u ovom trenutku je još teško prognozirati. Namjerno ne otkazujemo manifestacije unaprijed jer i o tim manifestacijama ovise mnogobrojne tvrke i pojedinci koji rade i žive od takvih događanja.”

Cijeli intervju možete pročitati na priloženoj poveznici.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.