Potvrđena nova tri oboljenja COVID-19 infekcijom na području županije

Tijekom protekla dva dana su, sukladno preporuci epidemiološke i infektološke službe, uzeti brisevi svih štićenika i zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica kako bi se dobio kompletni presjek trenutne epidemiološke situacije. U popodnevnim satima pristigli su i preostali rezultati epidemiološkog testiranja uzoraka koji su potvrdili tri nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o dva štićenika i jednom zaposleniku Doma.

Nakon opsežne epidemiološke obrade i svih poduzetih mjera za sprječavanje širenje bolesti COVID-19, situacija u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica je pod kontrolom. Stručni Tim za nadzor i pomoć u radu Doma za starije i nemoćne osobe će nastaviti sa svakodnevnim praćenjem aktivnosti u Domu te provođenjem i organizacijom svih potrebnih mjera za sprječavanje daljnjeg širenja bolesti COVID-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije su ukupno  zabilježene 63 osobe pozitivne na koronavirus od čega je 13 osoba ozdravilo od COVID-19 infekcije.

Danas je održana i redovna koordinacija užeg dijela Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je raspravljano i o četiri odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene radi izvršenja mjera koje će se primjenjivati od ponedjeljka 27. travnja. Članovi Stožera još jednom apeliraju na građane da se pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.