Božidar Kovačić: Skupe ulaznice za Kešerov račun

Uncutarije_Kalnik_2014_pozornicaKALNIK – Nakon dva dana trajanja turističke manifestacije ‘Uncutarije’ na Kalniku loše vrijeme, jaka kiša i vjetar primorali su organizatore na otkazivanje svih događanja predviđenih za petak, drugi dan svibnja. Međutim, sudeći prema priopćenju kalničkoga HSS-a proljetna oluja nije bila jedini razlog propasti manifestacije, jer prva dva dana mnogi su se posjetitelji, koji inače za prvosvibanjske praznike godinama dolaze na Kalnik, zgranuti vraćali kada su shvatili da moraju platiti ulaznicu skupu čak 60 kuna. Toliko se moralo platiti da bi se uopće moglo do Planinarskog doma i Staroga grada, a vozačima je dodatni namet bilo plaćanje parkinga. U ime HSS-a Kalnika njegov čelnik i predsjednik Općinskoga vijeća Božidar Kovačić piše da su zapravo ponovno na djelu bile “Uncutarije” ili vragolije općinskoga načelnika Mladena Kešera.

Kovačić podsjeća da je Kešer i prije dva mandata kao načelnik organizirao razne programe nakon kojih su se godinama plaćali dugovi, a sada ponovno nenamjenski troši proračunski novac i megalomanski planira prihode koji se nikada neće ostvariti. Štoviše, tvrdi da je načelnik sada manifestaciju podredio svojem privatnom biznisu, jer dio posjetitelja koji nisu htjeli platiti ulaznicu završio je u Kešerovim ugostiteljskim prostorima, gdje je ulaz bio besplatan. Kovačić piše da bi moglo izgledati kako je Kešer iskoristio svoj položaj načelnika općine i predsjednika Turističke zajednice kako bi skupim ulaznicama onemogućio poslovanje Planinarskog doma te goste usmjerio u svoje prostore. HSS će zato tražiti da se Općinsko vijeće Kalnika detaljno izvijesti o troškovima “Uncutarija” kao i o lanjskom poslovanju Turističke zajednice općine, čiji je direktor otišao bez izvješća i razrješnice.

Mladen Kešer: Javno ću zamrznuti odnose s Kovačićem

Načelnik pak Mladen Kešer, koji je na prošlim izborima mandat izborio kao nezavisni SDP-ov kandidat, veli da je bespredmetno komentirati piskaranja HSS-ovog čelnika i predsjednika Općinskoga vijeća Božidara Kovačića. Za njega kaže da je čovjeka koji je osam godina radio na uništenju manifestacije ‘Uncutarije’, ali i ne samo to.

– Komentari, piskaranja čovjeka koji zapravo puno ima iza sebe inkriminiranog posla, tako da mislim da ću ovih dana javno zamrznuti odnose s predsjednikom Vijeća. Do sad sam trpio godinu dana i nisam se uopće oglašavao, ali s čovjekom koji je oštetio općinski proračun mislim da ću morati razgovarati na drugačiji način. Institucije moraju raditi svoj posao, sastavio je načelnik Kešer.

Tvrdi da će Turistička zajednica općine izvijestiti kako su financijski prošle ‘Uncutarije’, a za ulaznice i parking kaže da se plaćaju svuda pa i na toj priredbi, koju bi inače morali organizirati isključivo o trošku općinske blagajne. Uglavnom, na Kalniku nikada dosadno, a najnovija događanja možda bi se dala iskoristiti i u turističke svrhe, jer bi zasigurno bilo znatiželjnih koji bi htjeli vidjeti kako izgleda javno zamrzavanje odnosa.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. sdpfuker piše:

    OK. Znači Kešer je ustvari pokazao kako je Uncutarije organiziraju. To?

  2. križevancije piše:

    ma ovdje vam se vidi borba za vlast na Kalniku. I drugo, pripadnici HSS-a na , već poznati način , pokušavaju dokazati građanima da su bolji i sposobniji od drugih, a taj način je – pošpotaj one iz drugih stranka i proglasi ih nesposobnima, lopovima i td. td. . a kaj misle da budu s tim dokazali da su oni sposobni ? ma ljudima je već dosta “bapskih” svađa u politici

  3. sdpfuker piše:

    I nije tu važan HSS ni to što kaže Kovačić jer svaka baba na Kalniku vidi da tu nešto ne štima.

Komentari su zatvoreni.