Potvrđeno: Ukinute propusnice za kretanje unutar Koprivničko-križevačke županije

Prije nekoliko minuta službeno je potvrđeno kako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u nedjelju, 19. travnja na temelju prijedloga Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Koprivničko-križevačke županije.

Sukladno Odluci, koja je na snagu stupila danom donošenja, e-propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije.

Podsjetimo, načelnik stožera Ratimir Ljubić rekao je na prijepodnevnoj konferenciji za medije kako je sukladno jučerašnjoj odluci Stožera civilne zaštite RH kojom se ublažava mjera napuštanja mjesta prebivališta, županijski Stožer uputio prijedlog mjere ukidanja e-propusnica za područje županije.

„Nacionalnom stožeru smo predložili ukidanje odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta za područje naše županije čime bi bilo omogućeno nesmetano kretanje bez e-propusnica. No, odluku donosi Nacionalni stožer te dok ona ne stigne kroz dan ili dva, stanovnici do daljnjega moraju imati e-propusnice. Uz to, županijski Stožer je donio odluku o dozvoli odlaska u lov i ribolov, ali samo individualno i uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera“, naglasio je načelnik Ljubić te pozvao sve stanovnike na odgovorno ponašanje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.