Karamarku i Grbiću prijavio šefa križevačke policije A. Cara

TRAGOM PISMA Večernjakov čitatelj optužuje

– Ne znam da se protiv mojega sina vodio bilo kakav krivični postupak i da bih zbog toga križevačkoj policijskoj postaji donirao računala, pa zato ne mogu ni komentirati sadržaj anonimnog pisma koje ste dobili – komentirao je danas sadržaj anonimnog pisma koje je poslano na našu, ali i adresu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, novog ravnatelja policije Olivera Grbića te državnog odvjetnika Mladena Bajića u vezi s događajem otprije tri godine Goran Delić, vlasnik Križevačke štedionice.

Bez komentara

Autor navodi da je Delićev sin zajedno sa sinovima još nekoliko križevačkih uglednika provalio u Lovački dom u križevačkoj šumi Župetnici i da je jedino on izuzet od kaznenog postupka zahvaljujući načelniku križevačke policije Abelu Caru.

Zbog toga je, tvrdi se u tome pismu, Delić policiji iz zahvalnosti donirao nekoliko računala.

Autor ujedno izražava sumnju kako je to moguće da policija prima donaciju od osoba koje su pod istragom ili su kazneno prijavljivane.

Delić objašnjava da je u nekoliko godina donirao raznim institucijama i udrugama, pa i policiji, opremu i pomagala u vrijednosti od 3,4 milijuna kuna.

Načelnik Car, koji je ovih dana bio izvan Križevaca, također nije mogao komentirati sadržaj anonimnog pisma u kojem ga autor optužuje da je donedavno u svom automobilu na vidnom mjestu isticao ustaške simbole te da je vrijeđao svoje djelatnice udane za muževe makedonske i srpske nacionalnosti.

Kazao nam je u telefonskom razgovoru da to nije prvo anonimno pismo protiv njega.

Anonimni autor nadalje ga optužuje da patrolira službenim golfom u duhu američkih kriminalističkih filmova te da je nekoliko puta razbio službeno vozilo.

Pročitali i šefovi

“Na više je mjesta i pred nizom osoba isticao kako su njegovi suradnici nesposobni, ne birajući uvrede koje bi sasuo na njih, ističući pritom svoju sposobnost. Također možete pitati bivše djelatnike PP Križevci koji su unatrag 2-3 godine otišli u mirovinu – svi će vam reći da su otišli zbog ponašanja načelnika Cara“ – tvrdi pisac pisma koje su pročitali i Carovi šefovi Karamarko i Grbić, a koje navode šef policije opovrgava.

Anonimni pošiljatelj pisma najavljuje da o svemu namjerava obavijestiti europske institucije za zaštitu ljudskih prava.

Vezano

Komentari su zatvoreni.