Održana telekonferencijska sjednica Gradskog vijeća, sve točke usvojene su jednoglasno (FOTO)

Prije nekoliko je minuta završila je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca. Održana je u specifičnim uvjetima putem video poziva zbog pandemije koronavirusa koja nam svakim danom sve više prijeti, tako da je kao mjera prevencije protiv širenja virusa COVID-19 odlučeno da se ova sjednica održi telekonferencijski.

Sjednica je trajala sat vremena, nazočno je bilo 17 vijećnika, a odlučivalo se o pet točaka dnevnog reda:

1. Donošenje Programa o izmjenama Programa građenja komunalne infrastrukture na
području Grada Križevaca u 2020. godini

2. Donošenje Programa o izmjeni Programa u gospodarstvu za 2020. godinu

3. Donošenje I. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Križevaca za 2020. godinu i projekcije za
2021. i 2022. godinu

4. Donošenje Zaključka o prihvaćanju Ugovora o partnerstvu na projektu „Razvoj
vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci“ i

5. Donošenje Zaključka o prihvaćanju Ugovora o sufinanciranju projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci”.

Sve odluke donesene su jednoglasno sa 17 glasova “za”, odnosno bez ijednog suzdržanog ili protiv.

Izmjenama i dopunama proračun je povećan za 4,7 milijuna kuna. To su sredstva koja predstavljaju gradski udio u projektu aglomeracije.

U ovim atipičnim uvjetima za održavanje sjednice, nismo vidjeli gotovo nijednu dužu raspravu, tek se na točkama koje se tiču “Izmjena i dopuna Proračuna Grada Križevaca” te točke vezane za “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci” izmijenila pokoja žustrija riječ, dok su prve dvije točke protekle bez ijednog javljanja za riječ.

“Nije primjereno vrijeme za predstavljanje najvećeg projekta u smislu razvoja infrastrukture Grada za narednih 50 godina, ali izvanredne okolnosti zahtjevaju izvanredne mjere. Ovo je projekt koji se spominje u javnom prostoru proteklih desetak godina, a koji je sa svim višegodišnjim blokadama došao do situacije da se potpisuju ključni dokumenti neposredno prije potpisa ugovora o financiranju”, predstavio je gradonačelnik Mario Rajn projekt Aglomeracije Križevci pa dodao:

“Htio bih da budemo svjesni trenutka u kojem živimo, dakle ovi dokumenti i sve što nakon toga slijedi čine prekretnicu za održivi razvoj grada, odgovorno baratanje našim otpadnim vodama i svemu onome što slijedi generacijama koje dolaze iza nas. Obveza koje Grad preuzima su vrlo ozbiljne, jasno stajemo iza našeg vodnog isporučitelja. Za ovako vrijedan i infrastrukturno težak projekt moramo dati jasnu podršku gradskog proračuna.

Siguran sam da su i svi vijećnici pročitali točke ovog ugovora i da su svjesni što preuzimamo te koje su potencijalne reperkusije, ali uvjeravam Vas da su benefiti za ovaj grad i njegovu budućnost itekako vrijedne. Nastavljamo sa održivim razvojem grada i odgovornim ponašanjem prema okolišu. Unatoč zahtjevnom projektu koji nam slijedi, značajno ćemo podići standard velikom broju naših sugrađana”, Rajn je detaljnije objasnio što se sve dobiva potpisivanjem Ugovora o partnerstvu na projektu „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci“.

Rajn je najavio i da će se najaviti prezentacija projekta za vijećnike, ali i svu zainteresiranu javnost, kako bi se na vrijeme upoznali s time što je projektom sve obuhvaćeno, o kojim se dionicama radi i što će građani Križevaca dobiti.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.