Pokrenuta platforma Zdravo Križevci – okuplja lokalne OPG-ove i pomaže u prodaji njihovih proizvoda

Zdravo Križevci nova je inicijativa i platforma kojoj je glavni cilj okupiti sve lokalne male proizvođače domaćih prehrambenih proizvoda te im pomoći im s prezentiranjem i prodajom proizvoda. Ovime se želi direktno podržati lokalne proizvođače što će imati pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu i gospodarstvo.

Iz ureda gradonačelnika javljaju kako im je drago što mogu predstaviti novu gradsku inicijativu koja želi povećati interes za namirnice koje proizvode lokalni proizvođači i omogućiti Križevčankama i Križevčanima još veću dostupnost kvalitetne hrane.

“Pravilna prehrana temelj je za zdravlje čovjeka. Ovo je projekt o kojem se dugo razmišljalo, a novonastala situacija samo je ubrzala realizaciju jer je veći dio lokalnih proizvođača koji svoje proizvode plasiraju na tržnicama zbog trenutne situacije ostao bez glavnog kanala prodaje”, javili su nam u priopćenju.

Na web stranici www.zdravokrizevci.hr možete vidjeti listu lokalnih OPG-ova i malih proizvođača koji su se već priključili inicijativi od kojih su neki spremni odmah vam dostaviti željene proizvode. Oni proizvode i prodaju domaće ulje, med, voće i povrće, sokove, vino, džemove i drugo, a s daljnjim razvojem platforme očekuje se širi izbor proizvoda. Svim proizvođačima omogućit će se da se zajednički bolje prezentiraju i promoviraju te u konačnici dođu do novih kupaca.

Srećko Siladi, vlasnik OPG-a: „Nakon što prođe trenutna situacija te će se ljudi ponovno neometano kretati, uvjeren sam da će još veću pažnju dati kvalitetnim namirnicama koje proizvodimo mi, njihovi sumještani. Kupovinom lokalnih proizvoda svaki pojedinac daje direktan pozitivan impuls lokalnoj zajednici i gospodarstvu, a istovremeno može uživati u okusima i mirisu svježih i domaćih namirnica. Uz to, hrana koja je proizvedena koji kilometar od vas nije puno vremena provela u transportu i time se ujedno manje onečišćuje okoliš“, rekao je Siladi.

Kako će se projekt Zdravo Križevci razvijati, ovisi o svima nama, a Gradu je u planu da čim to bude moguće profesionalno fotografiramo domaće proizvode, vrtove, plastenike, voćnjake gdje nastaju križevački proizvodi i osobe koje stoje iza svakog proizvoda, baš kao i zajednička promocija proizvoda i proizvođača pod inicijativom Zdravo Križevci. Osim kvalitete proizvoda i promocije, želja je ostvariti i napredak u plasmanu proizvoda, potencijalno kroz specijaliziranu gradsku trgovinu lokalnih proizvoda, mogućnost online narudžbi i dostavu na kućnu adresu i još jači plasman najboljih lokalnih proizvoda u  partnerstvu s lokalnim trgovačkim lancima.

Očekuje se veliki interes građana za ovu inicijativu koji na društvenim mrežama godinama kontinuirano razmjenjuju informacije o lokalnim proizvodima, a u čijim je košaricama sve više lokalnih proizvoda.

„Uključite se u projekt preko društvenih mreža i za sada svakako i ne zaboravite: #ostanitedoma.“ rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Platforma Zdravo Križevci u početku će se fokusirati na povećavanje dostupnosti kvalitetnih lokalnih proizvoda i edukaciju o važnosti što bolje prehrane, a s vremenom će obuhvaćati i druge bitne aspekte za zdravlje svih nas, poput kretanja, tjelovježbe, reduciranja stresa i drugo što će utjecati na kvalitetniji život u lokalnoj zajednici.

A kako se Vi možete uključiti u ovaj projekt?

Ako Vi ili Vaš prijatelji proizvodite fine domaće proizvode prijavite se pomoću kratke kontakt forme na web stranici www.zdravokrizevci.hr, putem maila: zdravo@krizevci.hr ili telefonskog broja 048/628-945 (PON-PET 8-16h).
Svi ostali koji nisu proizvođači, ali jako vole dobru domaću hranu, mogu kontaktirati OPG-ove i informirati se o proizvodima. Svakako budite aktivni i pratite @zdravokrizevci na Facebooku i Instagramu i uz hashtagove #zdravokrizevci #samodomace pohvalite se kupljenim domaćim proizvodima.

Sve detalje ove hvalevrijedne inicijative možete pronaći na web stranici zdravokrizevci.hr.

Vezano

Komentari su zatvoreni.