Križevci donijeli nove mjere: Pogrebi i svadbe u krugu obitelji, ograđivanje dječjih igrališta, apel za ugostitelje

Na današnjoj telefonskoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Križevaca, doneseni su sljedeći zaključci, a vezano uz preporuke državnog stožera:

– da se dječja igrališta ograde zaštitnim trakama ili na drugi način u cilju sprečavanja korištenja istih,

– pogrebi, posljednji ispraćaji, polaganja urne održavaju se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute HZJZ-a. Na osmrtnici ne smije biti navedeno mjesto i vrijeme pogreba. Niti jedan sudionik ne smije imati povišenu temperaturu ili simptome akutne respiratorne infekcije.

– sklapanje braka u građanskom ili vjerskom obliku, te sklapanje životnog partnerstva, održava se isključivo u krugu najuže obitelji, te službene osoba ili predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere HZJZ-a. Niti jedan sudionik ne smije imati povišenu temperaturu ili simptome akutne respiratorne infekcije.

Molimo ugostitelje na području grada Križevaca da uklone vanjske stolove i stolice sa terasa kako bi se u nadolazećem periodu spriječilo otkupljenje građana, obzirom da je zamijećeno da građani tijekom izlazaka i šetnji koriste terase, stolove i stolice radi odmora i sl.

Isto tako apeliramo na sve građane da se ne okupljaju pored trgovina na području grada Križevaca, osim koliko je nužno za kupovinu osnovnih životnih namirnica, jer se samim zadržavanjem povećava mogućnost širenja i zaraze COVID-19.

Vezano

Komentari su zatvoreni.