Montessori od prvog dana – popularna knjiga stigla u knjižnicu

Stručno-znanstveni odjel

MONTESSORI OD PRVOGA DANA: ODGOJ DJETETA OD ROĐENJA DO TREĆE GODINE ŽIVOTA / Paula Polk Lillard i Lynn Lillard Jessen; s engleskoga prevela Ira Martinović. – Koprivnica: Stilus knjiga, 2022.

Vrtići koji rade prema metodi Marije Montessori uživaju sve veću popularnost diljem svijeta i njihov broj svake godine sve više raste. Tim više što suvremena znanstvena istraživanja potvrđuju njezina otkrića i pedagoška načela koja je razvila još početkom 20. stoljeća. Stoga je posve razumljivo da mnogi roditelji žele primijeniti metodu Montessori i prije nego što njihova djeca krenu u vrtić.

Što roditelji mogu učiniti kako bi svojoj djeci pomogli u izgrađivanju ličnosti i pozitivna stava prema sebi i drugima u prve tri godine života, razdoblju koje je presudno za njihov razvoj? Na koji način roditelji mogu u vlastitom domu primijeniti metodu Montessori od samog rođenja djeteta?

Autorice knjige Montessori od prvoga dana, Paula Polk Lillard i njezina kći Lynn Lillard Jessen, odgovaraju na ta i mnoga druga pitanja vezana za izazove s kojima se roditelji suočavaju želeći od prvoga dana pomoći svome djetetu u veličanstvenom zadatku samooblikovanja u cjelovito ljudsko biće koje će biti sposobno voditi ispunjen i sretan život. Bogata anegdotama i mnoštvom korisnih savjeta, napisana jasnim, privlačnim stilom, knjiga Montessori od prvoga dana praktičan je i svrhovit vodič za podizanje smirene, sposobne i samopouzdane djece.
https://shop.skolskaknjiga.hr/montessori-od-prvoga-dana.html

Beletristika

KUĆA GLASOVA / Donato Carrisi; prevela s talijanskoga Hana Klak Ustolin. – Zagreb: Znanje, 2022.

Pietro Gerber nije običan psiholog. On je specijaliziran za hipnozu, a njegovi su pacijenti djeca – traumatizirana, potresena, s važnim informacijama pohranjenim u krhkom sjećanju. Poznat i kao uspavljivač djece, Pietro je najbolji u Firenci. No ipak, jednog mračnog zimskog jutra, nakon poziva australske kolegice s preporukom pacijentice, Pietro je zbunjen i nepovjerljiv. Jer Hanna Hall odrasla je osoba.

I Hannu muči živopisno sjećanje: sjećanje na ubojstvo koje seže daleko u njezino djetinjstvo. Pietro želi pomoći Hanni da pronađe djevojčicu u sebi, onu s mnogo imena, skrivenu od neznanaca. No kada se njezina priča počne ispreplitati s njegovim privatnim životom, Pietro više nije siguran je li Hanna svjedočila ubojstvu, ili ga je možda i sama počinila…
https://znanje.hr/product/kuca-glasova/409465


Dječji odjel

DJEČAK KOJI JE SANJAO ZMAJEVE / Andy Shepherd; ilustrirala Sara Ogilvie ; preveo s engleskoga Ozren Doležal. – Zagreb: Egmont, 2022.

Mi snivamo zmajeve. Zmajevi paraju nebo, riču, rigaju vatru. Dok smo ušuškani u krevet, obasjavaju nam snove. Iskre, blistaju, plamte. No, snovi su tek početak jedne daleko veće pripovijesti. Jer, zmajevi nas ne posjećuju samo u snovima…

Jedanaestogodišnji Tomas ima neobičnog tajnog prijatelja: Titravog, zmaja čije ljuske svjetlucaju u rasponu od narančaste do grimiznocrvene. No, kako se Titravi vratio kući daleko na Sjever, Tomas se osjeća usamljenim. Ne zadugo – jer iz zmajskog će se voća izlegnuti novi zmaj, potpuno drugačiji od Titravog. Zmaj koji za sobom ostavlja posvemašnji nered, ali brzo osvaja srca sviju kojima projuri kroz život.
https://shop.skolskaknjiga.hr/djecak-koji-je-sanjao-zmajeve.html


Knjige za mlade

HAKERI / [tekst] Tom Jackson; [ilustratorica] Cristina Guitian ; prijevod Adrian Satja Kurdija. – Zagreb: Školska knjiga, 2021.

Tko su hakeri? Jesu li dobri ili su loši? Jesu li oboje pomalo? Što ti misliš? To je mnogo pitanja! Otkud početi s odgovorima? Ova knjiga iznosi što je što i tko je tko kako bismo mogli donijeti vlastito utemeljeno mišljenje o temi hakiranja. Svatko može imati mišljenje. Koje će biti tvoje? Saznaj potrebne informacije kako bi bio upućen/upućena u ono što hakeri rade!
Ova knjiga naoružat će te znanjem koje ti je potrebno da bi potkrijepio/ potkrijepila svoje zaključke i potvrdio svoja uvjerenja. Svako malo dobit ćeš priliku preispitati što si pročitao/pročitala i razmisliti o tome. Uz ovu ćeš knjigu dobiti znanja kojima ćeš potkrijepiti svoje rasprave. Svatko može stvoriti mišljenje – neka tvoje bude utemeljeno.
https://shop.skolskaknjiga.hr/hakeri-o-cemu-je-rijec.html


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.