Isključivo o građanima ovisi koliko ćemo dugo biti županija bez koronavirusa  

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke ordinacije danas je održao redovnu koordinaciju na kojoj su razmijenjene aktualnosti po pitanju bolesti COVID – 19 uzrokovane  koronavirusom,  a  prisustvovali su joj i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako na području županije nema zabilježenih slučaja oboljenja koronavirusom te kako se jučerašnje odluke Nacionalnog stožera  provode u potpunosti. Pozvao je sve građane da budu odgovorni i poštuju odluke i mjere socijalnog distanciranja kojima se nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta te napomenuo kako županijske zdravstvene ustanove  obavljaju djelatnosti u skladu sa svim protokolima  i uputama te su u potpunosti spremne  za daljnji razvoj situacije.

Na koordinaciji je još jednom apelirano na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane te na osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju prijeke potrebe. Gradska društva Crvenog križa (Koprivnica 048/642-193,  Križevci 048/711-700, Đurđevac 097/639 1198) organizirali su dostavu potrebnih lijekova i nužnih prehrambenih i higijenskih namirnica, a zahtjevi na spomenute telefonske brojeve primaju se svakog dana od 8 do 20 sati.

Stožer je na kraju koordinacije uputio poruku svim građanima: „Dragi građani, koliko ćemo dugo ostati bez koronavirusa na području naše županije ovisi isključivo o našem odgovornom ponašanju i poštivanju svih mjera zaštite i higijenskog standarda, učestalim pranjem i dezinfekcijom ruku te pridržavanjem strogih mjera socijalnog distanciranja izbjegavanjem bliskog osobnog kontakta. Poštujte opće preporuke i mjere samoizolacije  kako bi sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih“.      

Podsjećamo kako Izdvojena ordinacija primarne medicine za pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus (Trg dr.Tomislava Bardeka 10 – ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu) radi u 24-satnom dežurstvu, a pacijenti se mole da ne dolaze direktno u ordinaciju već da  prvo kontaktiraju liječnika putem telefona (048/279 637) te dogovore postoji li potreba za dolaskom.

Spomenimo kako osim odluke zabrane javnih okupljanja i sportskih događaja te obustave rada u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza te odluka o graničnim prijelazima preko kojih se odvija tranzitni promet teretnih vozila.

Sve potrebne informacije mogu se pratiti na službenim internet stranicama županijskih zdravstvenih ustanova te službenoj stranici Koprivničko-križevačke županije, a sve novosti mogu se pratiti i na službenoj stranici Vlade. Ravnateljstvo civilne zaštite uspostavilo je i telefonski broj 113 na koji se građani mogu obratiti za sve informacije po pitanju koronavirusa.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.