Mali umjetnički paviljon sljedećih mjesec dana u Križevcima


Osmogodišnji FIlip Pečarić, učenik 1. a razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca danas je rezanjem vrpce otvorio Kunsthalle, mali umjetnički paviljon. U parku kod crkve sv. Save, nasuprot Hrvatskoga doma i Kluba kulture postavljena je žuto-crvena kućica duga 2,3 a visoka 2,7 metara.


Kućica je izrađena je na temelju idejnog rješenja i crteža Filipa Pečarića, koji se s kolegama iz razreda odazvao na poziv austrijskog umjetnika Alda Giannotija i Križevčanina Saše Živkovića da daju svoje viđenje jedne umjetničke kućice. Giannottijeva ideja bila je da se i u Križevcima, po uzoru na gradove u Austriji i Njemačkoj, postavi umjetnički paviljon u kojem će se izmjenjivati izložbe radova.


U sklopu nastave njemačkoga jezika pedesetak je učenika 1. a i 2. c razreda poslalo svoje crteže, a Filip kaže da je svoj crtež izradio za petnaest minuta.
Kunsthalle će u Križevcima biti postavljen sljedećih mjesec dana a u njemu će, osim svih crteža učenika, biti izložena i djela umjetnika. Kunsthalle dio je prvog međunarodnog festivala suvremenih umjetničkih formi, SUFFEST.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.