Gradonačelnik Mario Rajn i njegov zamjenik Mario Martinčević ušli u HSS, donosimo izjave s ‘pressice’ u Hrvatskom saboru

Danas je u prostorijama Hrvatskog sabora održana kratka konferencija za medije Hrvatske seljačke stranke (HSS) na temu energetske tranzicije prema obnovljivim izvorima energije, uz predstavljanje novih članova stranke – križevačkog gradonačelnika Marija Rajna i njegovog zamjenika Marija Martinčevića.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak uvodno je istaknuo:
– Ovu konferenciju smo organizirali kako bismo prije svega ukazali na nužnost novih politika u Republici Hrvatskoj koju zagovara upravo HSS. Pritom mislim na tzv. zelene politike, na politike zaštite okoliša, politike budućeg održivog razvoja RH. U skladu s tim ljudi nam svakodnevno prilaze kao stranci u kojoj prepoznaju novu politiku HSS-a, ovaj puta se radi o istaknutom članu, dakle ne bilo kome, nego o dosadašnjem nezavisnom gradonačelniku Grada Križevaca, ali danas novom članu HSS-a. Mogu reći da sam izrazito ponosan kao predsjednik stranke da je jedan mlad, vrlo uspješan političar prepoznao politiku HSS-a i HSS kao opciju u kojoj će ubuduće djelovati.

U kratkom obraćanju Rajn, koji funkciju gradonačelnika Križevaca obnaša od 2017. godine, a do sada nije bio član niti jedne političke stranke, obrazložio je svoje motive za ulazak u HSS:
– Izrazito mi je zadovoljstvo što postajem član Hrvatske seljačke stranke! Sve ono što smo radili protekle tri godine u Križevcima ima naznaku zelenog i održivog, Europa je dala jasne smjernice da u narednom razdoblju želi upravo postati ugljično neutralan kontinent, mi želimo takve politike promovirati i sutra igrati na državnoj razini. Vjerujem da svojim iskustvom, referencama i znanjima, ali isto tako održivim politikama koje ćemo kreirati u smjeru zelenog razvoja, može itekako biti smjer koji će ova država slijediti narednih desetljeća.

Izrazito sam ponosan što sam postao član najstarije hrvatske stranke sa stoljetnom tradicijom, ali sam izrazito usmjeren na budućnost, čvrsto uvjeren kako je budućnost zelena, održiva i društveno pravedna. I još jednom ističem, veliko mi je zadovoljstvo i ponosan sam što sam dio tih politika.

Rajnov Klub vijećnika ostaje nezavisan, i dalje podupiru Rajna kao čelnika grada

Navedimo da smo jutros u redakciju portala primili i kratko priopćenje Kluba nezavisnih vijećnika u križevačkom Gradskom vijeću, koji potpisuje predsjednik kluba Saša Ružić, a prenosimo ga u cijelosti:

– Nastavno na medijske upite, a vezano uz pristupanje gradonačelnika Marija Rajna stranci HSS, obavještavam Vas kako osmero nezavisnih vijećnica i vijećnika i dalje djeluju kroz Klub nezavisnih vijećnika križevačkog Gradskog vijeća. Odluku o promjeni političkog puta smatramo osobnim odabirom gradonačelnika, a njegov rad kao izabranog čelnika grada te realizaciju programa s početka mandata podupiremo i dalje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.