Povjerenstvo za kredite odobrilo sufinanciranje četiri poduzetnička projekta

U prostorijama Županijske uprave u petak, 14. veljače održana je 24. sjednica Povjerenstva za provedbu postupka javnog natječaja po Programu „Kreditom do uspjeha 2014.“, Mjera 1. – „Kreditom do konkurentnosti“ koju je sazvao predsjednik Povjerenstva zamjenik župana Darko Sobota. Članovi Povjerenstva na sjednici su razmatrali pristigle zahtjeve, a jednoglasnom odlukom izrađen je Prijedlog poduzetničkih projekata za četiri zahtjeva za koje je prihvaćeno subvencioniranje kamate te su isti predani predstavnicima banaka na daljnju obradu. Kako je naglašeno tijekom rasprave, realizacijom odobrenih poduzetničkih projekata planirano je zapošljavanje minimalno 13 osoba.

Spomenimo kako je početkom 2015. godine, Koprivničko-križevačka županija u suradnji s desetak banak započela s provedbom Programa Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom „Kreditom do uspjeha 2014.“, Mjera 1.- „Kreditom do konkurentnosti“, u okviru kojeg su Županija i Ministarstvo sufinancirali kamatnu stopu u različitim postocima ovisno da li se radi po projektima vezanim za proizvodne ili uslužne preporučene djelatnosti po nacionalnoj klasifikacijskoj djelatnosti 2007.

Ukupni kreditni potencijal u iznosu od 41 milijun  kuna bio je iskorišten krajem 2017. godine plasmanom 35 kredita, a u rujnu 2019. Odlukom Ministarstva Županiji je dodijeljen dodatni kreditni potencijal od pet milijuna kuna te je po objavi Javnog poziva, zaprimljeno sedam zahtjeva s planiranom investicijom od 16,34 milijuna kuna i ukupnim iznosom traženih kredita od 10,97 milijuna kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.