Suncokret ruralnog turizma Hrvatske: Obiteljsko izletište Novak osvojilo srebrnu povelju

Župan Darko Koren prisustvovao je svečanoj dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ koja je u organizaciji Hrvatske udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” u utorak, 28. siječnja održana u zagrebačkom hotelu Academia. Svečanost i dodjela je organizirana po sedmi put, a u izboru za najbolje turističke destinacije u prošloj godini sudjelovalo je više od 150 nominiranih među kojima se našlo i šest destinacija iz Koprivničko-križevačke županije.

Srebrnim poveljama nagrađeni su Virovska prkačijada – prvi europski festival malih tradicijskih kolača u kategoriji „Ruralno turističke manifestacije“ te Obiteljsko izletište Novak u kategoriji „Poduzetnici u ruralnom turizmu“. Nagradu za Virovsku prkačijadu preuzeo je načelnik Općine Virje Mirko Perok, a za Izletište Novak vlasnik Robert Novak.

Hotel Roxanich Wine&Heritage iz Motovuna proglašen je šampionom nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za 2019., a na svečanosti je dodijeljeno ukupno 45 nagrada kroz zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja u sedam kategorija -turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija, vinski turizam te zaštićene i marketinške oznake.

Okupljenima su se obratili potpredsjednik za poljoprivredu i turizam HGK Dragan Kovačević, ministar turizma Gari Cappelli i predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica, koji su u svojim govorima naglasili kako turizam u ruralnom prostoru ima sve važniju razvojnu ulogu te da zaslužuje još bolju promociju.

Uz župana svečanosti dodjele prisustvovali su i saborski zastupnik Branko Hrg, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, voditelj Turističke zajednice područja ”Dravski peski” Alen Janći, kulinarski promotor Podravke i član Organizacijskog odbora Virovske prkačijade Dražen Đurišević te članice Udruge žena Virje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.