Udruzi osoba s invaliditetom Križevci odobren je projekt za pomoć starijim osobama

Križevačkoj Udruzi osoba s invaliditetom odobren je projekt „Aktivno starenje II – pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama“, vrijedan 120.000,00 kuna.

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić ovog je mjeseca potpisao ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt traje do 30. 11. 2020.

Projekt, kao jedan od glavnih problema definira nedovoljnu dostupnost socijalnih usluga za starije. Starije osobe su u najvećem riziku od socijalne isključenosti te je za njih potrebno kontinuirano planirati i razvijati socijalne usluge u lokalnoj zajednici, upravo kako bi se smanjio taj rizik i postigao jedan od ključnih rezultata projekta. Kako bismo im unaprijedili kvalitetu života i omogućili zadovoljavanje njihovih potreba za odlazak na njima važna mjesta (npr. odlazak liječniku, u crkvu, u posjet rodbini, odlazak u policijsku postaju, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradu) koje ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza i/ili tu uslugu im ne mogu osigurati članovi obitelji, ovim projektom planiramo im omogućiti uslugu besplatnog prijevoza.

Partneri na projektu su Grad Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.