Festival tolerancije gostovao u OŠ „Vladimr Nazor“ Križevci

U Oš „Vladimir Nazor“ Križevci provodi se edukacijski program Festivala tolerancije u sklopu kojeg su u srijedu, 21. siječnja u školi gostovali predstavnici programa. Cilj programa je razvijanje empatije, solidarnosti, ali i kritičkog razmišljanja kod djece, a provodi se s učenicima sedmih i osmih razreda te s učenicima prvog i drugog razreda srednje škole.

U dva školska, sata koliko je trajala prva radionica odrađena u sklopu ovog programa, učenici su pogledali film Oblaci nad Sidrom (Clouds over Sidra; Gabo Arora, Chris Milk, UN, 2015.) u čijem je središtu priče dvanaestogodišnja djevojčica koja živi u izbjegličkom kampu Za’atari u Jordanu. Film ju prati kroz jedan njezin uobičajeni dan – od šatora u kojem živi s obitelji do pekare, kompjuterskog laboratorija i trenutka ulaska u nogometnu momčad kampa.

Nakon toga slijedila je grupna rasprava kroz koju su učenici imali priliku saznati najvažnije podatke o izbjeglicama te iznijeti svoja mišljenja, postaviti pitanja i dobiti točne i provjerene dogovore. Projektni partneri su Ministarstvo znanosti i obrazovanja te UNHCR Hrvatska, govornici koji gostuju po školama su stručnjaci s iskustvom rada na terenu i pomoći u integraciji naših novih građana (Isusovačka služba za izbjeglice, Crveni križ), a program u OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci provodi se uz koordinaciju učitelja povijesti dr.sc. Tomislava Bogdanovića.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.