Križevački zborovi s početkom kalendarske godine upisuju nove članove

Križevački zborovi, mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” i Katedralni zbor križevačke grkokatoličke katedrale Presvete Trojice, s početkom kalendarske godine upisuju i nove članove.

Oba križevačka mješovita zbora djeluju samostalno, premda često surađuju i udruženo s obzirom da i jedan i drugi vodi zborovođa Ozren Bogdanović.

Zborove ove godine očekuju također cjelovečernji koncerti (godišnji, tematski i sakralni) županijsko, državno i međunarodno natjecanje te po jedna tuzemna i inozemna turneja.

Svi koji su zainteresirani za upis u jedan od zborova ili oba, te vole druženje, pjesmu i putovanja mogu se javiti bilo kome od pjevača ili doći na neku od proba;
Katedralni zbor ovog će tjedna imati će probu u utorak u 20 sati u prostorima grkokatoličke katedrale (skupljanje ispred katedrale) dok će HPD “Kalnik” imati probe u srijedu i petak u 19.30 sati u Maloj – podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma (skupljanje ispred Glazbene škole).

“Za pjevanje u zboru potreban je sluh i dobra volja, nije nužno poznavanje nota ili iskustvo pjevanja u zboru, a po potrebi se može pred tri člana učiniti jednostavna audicija, ako kandidat i dirigent zaključe da je poželjno provjeriti sposobnosti kandidata. Dakle, nema nikakvog straha, potrebno je veselje, opuštenost i dobro društvo uz naravno dovoljno sluha” – poručuje dirigent Bogdanović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.