‘Otpjevana’ Sedma županijska smotra

HPD_na_zup._smotri_06.JPGJučer je u Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima priređeno pjevačko poslijepodne na kojem su nastupali zborovi i kulturno-umjetnička društva iz cijele Koprivničko-križevačke županije.
Povod je bila Sedma po redu županijska smotra pjevačkih zborova, uz koju je ove godine išla i Treća smotra malih pjevačkih zborova. Uz domaćina smotre, HPD Kalnik, ondje je glasove odmjeravalo još šest sastava – KUD-ovi Tomislav iz Žabna, Ivan Vitez Trnski iz Novigrada Podravskog, Podravka iz Koprivnice i Molve, te mješoviti zbor koprivničkih umirovljenika i mješoviti zbor Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, koji je pjevao kao gost u uvertiri.

Križevački HPD jedini je zadanim skladbama tražio bodove za državnu smotru u Novigradu Istarskom.

Prema riječima ocjenjivača Josipa Jerkovića zborovi su ostvarili pozitivan pomak u izboru programa i interpretacijama. Naročito je bio dopadljiv nastup Kalnika, kojem je Jerković dao i korisne savjete u vezi unapređenja pjevanja. Za službeno izvješće s mišljenjem i bodovima hapedeovci će morati čekati do kolovoza, kada će se znati jesu li se, kao lani, kvalificirali za smotru najboljih zborova u državi, što će biti održana u listopadu, dodala je dirigentica Križevčana prof. Branka Špoljar.

Županijsku smotru organizirala je Zajednica kulturno-umjetničkih društava županije na čelu s Krešom Blažekom, otvorio je potpredsjednik županijske skupštine Ivan Vuk, a uime Grada Križevaca pjevanje je slušao i pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.