Koprivničko-križevačka županija od 1. siječnja preuzela povjerene poslove Ureda državne uprave

Temeljem Sporazuma između Ministarstva uprave i Koprivničko-križevačke županije potpisanog 16. prosinca 2019. godine u Koprivnici,  Upravna tijela Koprivničko-križevačke županije od 1. siječnja 2020. godine počinju obavljati povjerene poslove koje je do sada obavljao Ured državne uprave.

Svi poslovi, osim poslova upravne inspekcije i nadzora zakonitosti općih akata predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje je do sada obavljao Ured državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, a to su poslovi iz područja gospodarstva (obrt, ugostiteljstvo, turizam, trgovina, cestovni prijevoz), društvenih djelatnosti (hrvatski branitelji, obrazovanje, sport i kultura), područja opće uprave (državne matice, registri birača, besplatna pravna pomoć i udruge) te imovinsko pravni poslovi povjereni su na obavljanje upravnim tijelima Koprivničko-križevačke županije.

Osim poslova preuzimanja Županija preuzima i 50 službenika koji će nastaviti obavljati svoje  poslove kao zaposlenici Koprivničko-križevačke županije, a bit će raspoređeni unutar postojećih županijskih upravnih odjela sličnih nadležnosti. Povjereni poslovi obavljat će se na istim lokacijama kao i do dana preuzimanja.

Umjesto dosadašnjih šest upravnih odjela i dvije službe, Službe ureda župana i Službe za unutarnju reviziju, djelovat će sedam upravnih odjela uz dvije spomenute službe. Radno vrijeme upravnih odjela i službi je od ponedjeljka do petka u vremenu od  7.00 do 15.00 sati.

Više informacija o pojedinim upravnim odjelima i službama možete pogledati na linku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.