U Županijskoj upravi održano tradicionalno blagdansko druženje s predstavnicima medija

Župan Darko Koren i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić u ponedjeljak, 30. prosinca održali su tradicionalno blagdansko druženje s predstavnicima medija kojemu su prisustvovali i županijski pročelnici, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te predstojnik ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Tihomir Kvakarić. Župan je uvodno predstavnicima medija zahvalio na dobroj suradnji i korektnom praćenju rada Županijske uprave te im poželio sreću i poslovni uspjeh i u nadolazećoj godini.

U osvrtu na 2019. godinu, župan je istaknuo kako je Županijska uprava odgovorno i savjesno radila kako bi se osigurala sredstva i proveli projekti te osmislile mjere za podizanje kvalitete života stanovnika Koprivničko-križevačke županije. Kazao je kako će proračun za 2020.godinu, koji će kroz projekte zadovoljiti sve potrebe stanovništva županije, odrediti put za daljnji razvoj u nadolazećem razdoblju te kako će nakon godine ulaganja u zdravstveni sektor, iduća godina biti godina ulaganja u obrazovanje.

„Kao što znate u ovoj smo godini vrlo mnogo investirali u zdravstveni sustav. U koprivničkoj bolnici smo započeli investicijski ciklus u projektu dnevne bolnice vrijedan 47 milijuna kuna, na to se nadovezala i energetska obnova u vrijednosti 24 milijuna kuna, obnovili smo vozni park županijskog Zavoda za hitnu medicinu, poboljšali primarnu i specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu te pokrenuli projekt subvencija stambenih kredita za liječnike. Uspješno smo odradili sve što smo zacrtali, a s jednakim žarom krećemo i u projekte i investicije u obrazovanju u kojem smo i ove godine učinili mnogo. Nastavili smo sa obnovama naših škola, subvencioniranjem prijevoza učenika, osigurali smo prehranu za potrebite učenike, pomoćnike u nastavi te smo dodijelili i 60 studentskih stipendija. Pripremamo izgradnju pet školskih sportskih dvorana, a pokrećemo i županijski Centar kompetentnosti vrijedan 30 milijuna kuna kojim će se rekonstruirati, obnoviti i dograditi Obrtnička škola Koprivnica i Strukovna škola Đurđevac. Ne smijemo zaboraviti niti dobre rezultate županijskog gospodarstva koje je u godini ostvarilo prihode od 12,6 milijardi kuna, a uz to treba naglasiti i da vanjskotrgovinska razmjena naših gospodarskih subjekata iznosi 725 milijuna dolara i po tome smo u gornjem domu hrvatskih županija“, naglasio je župan Koren.

U godini koja je iza nas, dodao je župan, održani su brojni sastanci s predstavnicima državne, regionalne i lokalne vlasti, nastavljena je odlična suradnja s ostalim županijama i proaktivno djelovanje u Hrvatskoj zajednici županija, a kao kruna aktivnosti  u povezivanju lokalne i državne razine u Koprivnici je održan sastanak Vlade sa hrvatskim županima na kojem je potpisan Sporazum o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama.

Posjet premijera Plenkovića i Vlade je zasigurno najznačajniji društveno-politički događaj u povijesti naše županije. Bio je to iznimno sadržajan posjet s brojnim događanjima, a za nas je bio vrlo važan sastanak u Županijskoj upravi na kojem smo predstavili ključne projekte za razvoj županije – od projekta brze ceste, drugog željezničkog kolosijeka, RCGO-a Piškornica, projekta izgradnje pet školskih dvorana, izgradnje učeničkog doma u Koprivnici te projekta revitalizacije dvorca Inkey. Važno je naglasiti kako smo od premijera zatražili podršku i ubrzanje procesa te kako smo dobili potporu. Na sastanku hrvatskih župana i Vlade potpisali smo Sporazuma o preuzimanju više od 200 poslova ureda državne uprave čime će se značajno decentralizirati javna uprava. Za preuzimanje 1. siječnja smo se pripremali nekoliko godina i sam čin dočekujemo u potpunosti spremni. Godina je bila izazovna, no s veseljem čekamo nove izazove u 2020. godini u kojoj ćemo se jednako truditi kako bi našim žiteljima osigurali još bolji životni standard“, istaknuo je župan te svima poželio sretnu i uspješnu novu godinu.     

Prigodnom čestitkom i zahvalom na suradnji prisutnima se obratio i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, naglasivši kako je ponosan što je Županijska skupština donijela odluku o proširenju subvencija za smještaj u obiteljske domove čime će se značajno podići standard života osobama treće životne dobi.

Na kraju prijema za predstavnike medija predsjednik Pintar je u ime Koprivničko-križevačke županije uručio buket cvijeća dugogodišnjoj novinarki i urednici Sandri Levak-Miklošić za nagrade koje su joj ove godine dodijelili Hrvatska udruga radijskih nakladnika te Koprivničko-križevački ogranak Hrvatskog novinarskog društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.