Župan sa suradnicima obišao novouređene prostore pedijatrije

Prilikom potpisivanja ugovora o građevinskim radovima u sklopu projekta dnevnih bolnica u ožujku ove godine najavljena je rekonstrukcija i izmještanje Odjela pedijatrije, tim povodom danas su župan Darko Koren i ravnatelj OB „dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica dr. Mato Devčić sa suradnicima i u prisustvu medija obišli nove prostore odjela pedijatrije u koprivničkoj bolnici.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 5 milijuna kuna, a prostorno je pedijatrija proširena s postojećih 340 na više od 800 četvornih metara funkcionalnog i kvalitetno opremljenog prostora za djecu, ali i njihove roditelje rečeno je na samom početku posjete pedijatriji.

Voditeljica Odjela pedijatrije dr. Maja Toth Mršić naglasila je da je riječ o kvalitetnijem i ljepšem prostoru u kojem i majke imaju kvalitetniji tretman, a djeca lijepu igraonicu na koju su posebno ponosni. Na koprivničkoj pedijatriji liječe se sve pedijatrijske dijagnoze, na samom Odjelu radi 5 pedijatara subspecijalista, jedna je liječnica na specijalizaciji i jedan neonatalog. „Pedijatrija je bila dugogodišnji problem i ponosni smo što je ovaj projekt uspješno završen“ rekla je dr. Toth Mršić.

„Do kraja svibnja 2020. godine imat ćemo cjelovitu sliku i zaključene radove u Općoj bolnici Koprivnica uz veliku podršku Županije i više izvora financiranja uz naglasak na korištenje EU sredstva“ naglasio je ravnatelj Devčić te dodao da „time završavamo proces od tri i pol godine uz veliku podršku i zalaganje svih kolega“Ovoj slici pedijatrije do kraja veljače 2020. godine doprinijet će i završeni radovi na ginekologiji te potpuno rekonstruiran prostor prijema za rodilje kao jedan od četiri stupa bolničke zdravstvene skrbi uz internu, kirurgiju i ginekologijiu čime su temelji još dodatno učvršćeni“ rekao je ravnatelj Devčić.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo na samom kraju godine ulaganjima u zdravstvo, a posebno završenim radovima na pedijatriji te zahvalio ravnatelju Devčiću i dr. Toth Mršić na zalaganju. „Sveukupna slika ulaganja u zdravstveni sektor u Županiji mora biti svima jasna,  kad kažemo da je riječ o ciklusu od 80 milijuna kuna, dnevne bolnice 47 milijuna kuna, energetska učinkovitost, nabava medicinske opreme, te kad tome dodamo i nabavu uređaja za magnetnu rezonancu koji je simbol standarda zdravstvene skrbi u svakom prostoru, mislim da možemo biti zadovoljni svim ulaganjima u zdravstveno sektor“  naglasio je župan Koren.

Svi radovi u sklopu projekta dnevnih bolnica planiraju se završiti do kraja svibnja 2020. godine, a trenutno se radi i u ostalim dijelovima Bolnice.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.