Župan održao prijem kojem su prisustvovali i zaposlenici Ureda državne uprave koji od 1. siječnja postaju zaposlenici Koprivničko-križevačke županije

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar u petak, 20. prosinca održali su prigodno druženje povodom predstojećih blagdana za zaposlenike upravnih tijela Županije kojem su po prvi puta prisustvovali i zaposlenici Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji koji će, nakon što je u ponedjeljak u Koprivnici potpisan Sporazum o povjeravanju poslova državne uprave županijama,  od 1. siječnja 2020. godine postati zaposlenici Koprivničko-križevačke županije.

U prigodnom govoru župan je izrazio zadovoljstvo suradnjom i radom zaposlenika Županije te funkcioniranjem upravih odjela te je dodao kako će 2020.godina biti izazovna s obzirom na procese reforme javne uprave u kojoj je kruna preuzimanje poslova ureda državne uprave te integracija zaposlenika u sustav Županijske uprave.

„Drago mi je da smo završili sve potrebne procese i spremno dočekali reformu javne uprave koju smo pripremali gotovo četiri godine. Usklađivalo se zakonodavstvo, mijenjalo se 66 zakona te su obavljene sve zakonske,  funkcionalne i materijalne predradnje zbog čega ne očekujemo poteškoće u funkcioniranju sustava. U sklopu sastanka župana i Vlade ovog smo ponedjeljka s ministrom uprave Ivanom Malenicom potpisali i Sporazum o povjeravanju poslova državne uprave županijama čime smo i formalno zaključili proces. Cilj reforme je racionalizacija te kvalitetnija i efikasnija  uprava koja je na raspolaganju građanima. Vjerujem da će građani osjetiti pozitivnu promjenu  već prvoj polovici godine“, kazao je uvodno župan.

Dodao je kako Županija uz 52 zaposlenika preuzima i 200 poslova ureda državne uprave te kako su neke poslove županijske administracije obavljale i ranije, sve do 2001. kada su, primjerice, posao izdavanja građevinskih ureda obavljale višestruko brže od ureda državne uprave.

Ovom decentralizacijom ovlasti i vraćanjem poslova županijama, one će moći samostalno izvršavati i time brže i efikasnije rješavati brojne zahtjeve građana. Županije su najbliža spona između građana i vlasti, a s obzirom da su uredi državne uprave bili smješteni na istoj lokaciji kao i Županija, građani će poslovi i dalje rješavati na istom mjestu odnosno u istoj zgradi.  Drago mi je da će 52 nova zaposlenika pojačati naš tim koji je iznimno funkcionalan i djeluje kroz naše upravne odjele u koje ste raspoređeni novim preustrojem. Veselimo se suradnji i vjerujem kako ćete svoj posao i dalje raditi odgovorno i savjesno“, poručio je župan Koren budućim zaposlenicima Županijske uprave te svima čestitao sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane.

Čestitkama su se pridružili i zamjenik Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Pintar koji je svima poželio uspjeh u radu te još uspješniju novu poslovnu godinu. Zaposlenici su zahvalili županu i suradnicima na prigodnom druženju i suradnji tijekom godine te istaknuli kako će razumijevanje i zajedništvo prožeto dobrom  komunikacijom i dalje  biti temelji za uspješan rad Županijske uprave.

Vezano

Komentari su zatvoreni.