Biskup Vjekoslav Huzjak u službenom posjetu Križevcima

U Maloj gradskoj vijećnici, danas je održan sastanak biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Vjekoslava Huzjaka s predstavnicima gradske vlasti, vodećim ljudima ustanova, predstavnicima institucija te ostalim dionicima javnog života grada Križevaca.

Sastanak je održan na inicijativu biskupa Huzjaka, a u povodu 10. obljetnice Bjelovarsko-križevačke biskupije te je to ujedno bio i pregled djelovanja i stanja biskupije i to na vjerskom, gospodarskom i društvenom planu.
Na sastanku s biskupom Huzjakom i velečasnim Stjepanom Sovičekom, bio je gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, pročelnici upravnih odjela Grada Krešimir Brunović i Sandro Novosel, predstavnici ustanova u kulturi, predstavnici škola, vatrogastva, policije, Turističke zajednice, Savjeta mladih, hitne službe i Komunalnog poduzeća.

Biskup je istaknuo kako svi imaju zajednički interes jer sudjeluju u javnom životu grada, svatko na svoj način doprinosi cjelovitom rastu i razvitku sredine i društva u cjelini.
Velečasni Soviček ovom je prilikom zahvalio svima, posebno gradonačelniku i njegovim službama na izuzetno dobroj suradnji u realizaciji programa i projekta, a kao najznačajniji događaj istaknuo je obilježavanje blagdana sv. Marka Križevčanina.
Gradonačelnika Marija Rajna zanimalo je priprema li se nešto posebno od aktivnosti za nadolazeću godinu, obzirom da smo upravo ušli u 10. obljetnicu od osnivanja Biskupije, a 2020. navršava se i 25 godina od kanonizacije sveca Marka Križevčanina.

Biskup je potvrdio kako će se cijele iduće godine odvijati niz programa te pozvao sve da daju svoj doprinos u ovim proslavama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.