U Županijskoj upravi svečano dodijeljene nagrade Motociklističkog Zlatnog trofeja županija, Motociklističkog Kupa gradova i općina


U prostorijama Županijske uprave u subotu 16. studenoga održana je svečana dodjela priznanja i nagrada zaslužnim sportašima i sportskim djelatnicima koji su tijekom godine dali značajan doprinos u motociklističkom sportu na području Republike Hrvatske. Nagrade Motociklističkog Zlatnog trofeja županija, Motociklističkog Kupa gradova i Motociklističkog Kupa općina dodijeljene su u organizaciji i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog motociklističkog saveza.

Domaćin susreta župan Darko Koren uvodno je zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji događaja te čestitao dobitnicima nagrada istaknuvši vrijednost koju motociklizam ima na području Koprivničko-križevačke županije.

„Posebno nam je drago što se dodjela nagrada po prvi puta u ovom formatu održava u našoj županiji i ovo je prilika da svima koji su vezani za moto sport odamo priznanje za marljiv i požrtvovan rad tijekom godine. Moto sport ima dugu tradiciju u Koprivničko-križevačkoj županiji, a posebno su značajne utrke koje se održavaju u Križevcima i Kozarevcu  koje su u svojim kategorijama uistinu pravi motociklistički spektakl te svake godine privlače sve više sudionika i posjetitelja. Imaju i međunarodni karakter što daje dodatnu vrijednost  motociklističkom sportu županije te uvelike doprinose prepoznatljivosti Koprivničko-križevačke županije koja je pozicionirana kao jedno od glavnih odredišta zaljubljenika u moto sport“, istaknuo je župan Koren.

Zahvalu sportašima i Županiji na pomoći u organizaciji naglasio je predsjednik Hrvatskog motociklističkog Saveza Stjepan Peršin uz pojašnjenje kako se dodjelom nagrada željelo zahvaliti svim klubovima koji su tijekom godine na natjecanjima skupili najviše bodova.

„Ovo je izuzetno skup sport i traži velika odricanja stoga na neki način želimo zahvaliti svima onima koji su ulagali velika sredstva tijekom godine kako bi ostvarili dobre rezultate. Želja nam je omasoviti sport i ovo je način da klubovima odamo dužno priznanje za promociju koju su radili tijekom godine. Ponosni smo što smo kroz godinu organizirali brojne utrke diljem zemlje, europska i svjetska prvenstva koja su prošla s najboljim ocjenama, a velika nam je čast što nagrade dodjeljujemo u Koprivničko-križevačkoj županiji koja nam je mnogo pomogla i s kojom imamo sjajnu suradnju na čemu smo zahvalni“, kazao je Peršin.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je čestitao nagrađenima te poželio da i u idućoj sezoni ostvare odlične rezultate.

„Dičimo se s našim sportašima i utrkama koje imamo u županiji jer znamo koliko je teško organizirati vrhunska natjecanja  na svjetskom nivou. Vaš sport nije možda toliko marketinški atraktivan kao neki drugi, no vaši sjajni rezultati i promocija koju radite je za svaku pohvalu i na tome vam čestitam“, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Riječi zahvale i čestitke sportašima uputili su i saborski zastupnik Branko Hrg te Mladen Mađer,  saborski zastupnik i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Uz njih svečanoj dodjeli su uz predstavnike klubova prisustvovali i  predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, županijske i gradske pročelnice i pročelnici, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, izaslanik župana Zagrebačke županije Boris Klemenčić, glavni tajnik Hrvatskog motociklističkog saveza Ivan Lafter te drugi gosti i uzvanici.

Nakon uvodnih govora uslijedila je svečana dodjela. Nagrade Motociklističkog Kupa općina dodijelio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski Antun Karas, nagrade Motociklističkog Kupa gradova dodijeli su gradonačelnik Jakšić, izaslanik župana Zagrebačke županije Boris Klemenić i izaslanik gradonačelnika Grada Križevaca Sandro Novosel, a nagrade Motociklističkog Zlatnog trofeja županija dobitnicima je dodijelio župan Darko Koren.

Na kraju svečanosti predsjednik Saveza Stjepan Peršin uručio je posebna priznanja Hrvatskog motociklističkog saveza za suradnju i doprinos razvoju sporta koje su primili župan Darko Koren i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Popis dobitnika nagrada možete vidjeti OVDJE.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.