Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije obilježio 30. obljetnicu izdavanja časopisa “Staze”

U prostorijama županijskog Zavoda za javno zdravstvo u petak 15. studenog održana je svečanost kojom je obilježena 30. obljetnica izdavanja časopisa za promociju zdravlja “Staze”. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, a podršku ovoj značajnoj obljetnici dali su i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova sa suradnicima, brojni djelatnici Zavoda te gosti iz susjednih županija.

Prisutnima se uvodno prigodnim riječima  obratila ravnateljica ZZJZ Koprivničko-križevačke županije dr.sc Draženka Vadla koja je zahvalila svima koji su dugi niz godina ulagali veliki trud kako bi časopis bio na visokoj kvalitativnoj razini poželjevši da se suradnja svih dionika koji stvaraju iznimno vrijedan sadržaj nastavi i dalje.

U nastavku svečanosti o povijesti i razvoju te važnosti časopisa „Staze“govorili su dosadašnji urednici prim. dr. sc. Davorka Gazdek, dr. med., spec. javnog zdravstva, Vlatka Janeš Poje, dr. med., spec. Mikrobiologije, Iva Manestar Hlebec, dr. med., spec. psihijatrije ZZJZ Bjelovarsko-bilogorske županije, Irena Stipešević-Rakamarić, dr. med., spec. javnog zdravstva ZZJZ Varaždinske županije te  Diana Uvodić-Đurić, dr. med., spec. školske medicine ZZJZ Međimurske županije.

Ideja za pokretanjem časopisa javila se 1987. godine na zajedničkom sastanku KLA Križevci i KLA „Centar“ Koprivnica u namjeri da se u pisanom obliku ostavi trag življenja i djelovanja generacije ljudi koji su odlučili iz temelja promijeniti svoj ovisnički stil ponašanja i stvoriti nove uvjete za sretniji život. Časopis je kroz godine promijenio koncept, a od 2004. godine mijenja ime u „Nove staze“  u koji se osim Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije uključuju i Zavodi Varaždinske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije s glavnim ciljem promicanja zdravlja i prevenciji bolesti. Od 2013. godine uredništvu se pridružio i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije pa su „Nove staze“ tako danas zdravstveni časopis sjeverozapadne Hrvatske u kojem volonterski sudjeluju  zdravstveni djelatnici, stručnjaci na pojedinim područjima zdravstvene zaštite te drugi stručnjaci s temama očuvanja i unapređenja zdravlja i okoliša.

 Služba ureda župana

Vezano

Komentari su zatvoreni.