Goran Gregurek: ‘Potpisao sam SDP-ovu peticiju kao ironičan čin, tko ne bi bio protiv poskupljenja bilo čega?’

potpisi1_peticija_poskupljenje_komunalne_usluge_SDP_oporbaKriževački oporbeni vijećnici pokrenuli su potpisivanje peticije protiv poskupljenja komunalnih usluga, a peticija se može potpisati srijedom od 18 do 20 sati te danima vikenda, u petak i subotu od 10 do 12 sati na Trgu J.J. Strossmayera.

Prije tri mjeseca na sjednici Kolegija gradonačelnika razmatrani su zahtjevi Komunalnog poduzeća Križevci oko izmjena (čitajte: poskupljenja) cijena vodnih usluga, dimnjačarskih poslova i prikupljanja miješanog komunalnog otpada te su prijedlozi jednoglasno prihvaćeni.

Danas, tri mjeseca kasnije, računi stižu na naplatu, oporba je pokrenula peticiju, a neki građani su dobili prve uvećane račune.
– Smatramo da je taj postupak gradskih vlasti i komunalnog u ovom trenutku neprimjeren, to je udar na standard građana Križevaca koji je ionako vrlo nizak.  Oni moraju naći unutarnje rezerve, a loše poslovanje ne smiju prelamati preko leđa građana – izjavio je Ivan Majdak (SDP) na nedavno održanoj press konferenciji.

Križevački oporbeni vijećnici pokrenuli su potpisivanje peticije protiv poskupljenja komunalnih usluga, a peticija se može potpisati srijedom od 18 do 20 sati te danima vikenda, u petak i subotu od 10 do 12 sati na Trgu J.J. Strossmayera.

potpisi_peticija_poskupljenje_komunalne_usluge_SDP_oporbaNakon Majdakovih optužbi na račun vladajućih i Komunalnog poduzeća, kontaktirali smo direktora Gorana Gregureka.
– Križevačka oporba bavi se skupljanjem jeftinih politička poena, a potpisivanje peticije je ironičan čin, tko ne bi potpisao protiv poskupljenja bilo čega – izjavio je Gregurek.

Na web stranicama Komunalnog poduzeća izašlo je službeno priopćenje Uprave društva koje možete pročitati ovdje te u kojem navode nekoliko razloga za povećanje cijena, a također možete pogledati i cjenik koji vrijedi od 1. travnja 2016. godine, a svaka od djelatnosti može se pronaći unutar raspoređenih kategorija – komunalni otpad / dimnjačarske usluge.(ePodravina.hr)

Gradski SDP zadovoljan odazivom građana

– Gradski SDP je jako zadovoljan s odazivom građana na peticiju. U samo prvom danu prikupljeno je preko 300 potpisa, a sve skupa je na štandu prikupljeno oko 550 potpisa. Za koji dan ćemo imati i informacije o broju potpisa koji se prikupljaju na terenu, istaknuo je tajnik križevačkog SDP-a Dejan Pernjak za Križevci.info, napomenuvši da se potpisi prikupljaju i po mjesnim odborima.(kž.info)

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. kaja piše:

    Da, stravarno sam se iznenadila računu iz travnja, na je kojem poskupljenje odvoza otpada za 100%. Mislim da je to krajnje nepošteno- nesolidarno, da ja kao samac plaćam istu cijenu, kao netko tko ima kuću, okućnicu i bez obzira koliko ima članova kućanstva.
    Onda vas molim uvedite čipirane vrećice sa kilažaom, pa da smo svi jednako tretirani. Ovako mislim, da smo mi samci, zaista “nadrljali”, i da je to u najmanju ruku nkorektno?!

  2. buba.ba piše:

    kakav ironičan potez od direktora koji diže cijene usluga poduzeća!

  3. birgit piše:

    Licemjer,vjerovatno su mu oni koji su ga postavili za direktora,naredili da potpise peticiju.Uvlakac!!!

Komentari su zatvoreni.