Predstavljen program nacionalne gastronomske manifestacije „Dani Okusa hrvatske tradicije“ u kojoj sudjeluju ugostitelji s područja Koprivničko-križevačke županije

U ponedjeljak 11. studenoga u  prostorijama PORA-e Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program gastronomske manifestacije „ Dani Okusa hrvatske tradicije “ u kojem će sudjelovati i ugostitelji s područja Koprivničko-križevačke županije. Manifestacija će ljubiteljima gastronomije omogućiti da u ugostiteljskim objektima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije,  diljem županije po promotivnoj cijeni od 75, odnosno 95 kuna uživaju u odabranom slijedu o tri tradicijska jela.

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev uvodno je kazala kako u ovom važnom nacionalnom gastronomskom projektu sudjeluje preko 100 restorana iz 10 hrvatskih županija, dok će Koprivničko-križevačka županija biti zastupljena kroz vrhunsku ponudu u devet restorana.

Glavna intencija projekta je bogatu gastronomsku ponudu, kojom naša županija obiluje, predstaviti turistima i posjetiteljima te im kroz okuse našeg podneblja ponuditi nešto tradicionalno i posebno. Vjerujem kako će ovaj projekt biti prepoznat i ono što je najvažnije, da će doprinijeti daljnjem razvoju turističke ponude. Sve posjetitelje koji će se zaputiti u neki od restorana koji sudjeluju u manifestaciji, očekuju bogata ponuda pomno odabranih domaćih delicija koja će oduševiti i najzahtjevnija nepca“, kazala je Sočev.

O važnosti projekta koji ima značajnu marketinšku vrijednost, čime se  dodatno promovira Koprivničko-križevačka županija, govorio je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice.

„Kontinentalni dio turističke ponude lišen je prednosti koje imaju destinacije u priobalju i na Jadranu  pa su nam potrebni dodatni napori kako bi privukli turiste u naše krajeve. Gastronomska ponuda u Koprivničko-križevačkoj županiji na zavidnom je nivou u pogledu kvalitete te je sigurno jedan od najboljih alata upravo u privlačenju gostiju kojima možemo ponuditi nešto autohtono i domaće što se ne može okusiti nigdje osim kod nas. Zbog toga je ova ideja uvelike dobrodošla te vjerujem kako će naši restorani, nositelji certifikata „Okusi tradicije Podravine i Prigorja“  svojim specijalitetima opravdati očekivanja. Ovo je prilika i za umrežavanje i razmjenu znanja naših ugostitelja jer danas na  turističkom tržištu, koje zna biti ponekad i surovo, opstaju samo najbolji i oni koji imaju najsadržajniju ponudu temeljenu na kvaliteti“, kazao je župan napomenuvši kako će projekt imati punu potporu Županije.

Direktor tvrtke DMK Vall 042 Boris Šimenc kazao je kako će u ponudi diljem Hrvatske biti preko 200 autohtonih jela te kako ugostitelji daju kvalitetnu ponudu koja nadmašuje financijsku vrijednost cijene menija koji se nude tijekom 10 dana manifestacije.

Ideja je turistima prezentirati hranu koja se temelji na domaćim namirnicama, odnosno tradicijska jela koja predstavljaju županiju, a time se  pridonosi i boljem tržišnom pozicioniranju  i prepoznatljivosti na turističkoj karti Hrvatske“, dodao je Šimenc.

Na konferenciji su predstavnici ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u projektu predstavili jelovnike koji će biti u ponudi, a važno je spomenuti kako su oni u potpunosti različiti i svaki sa svojim posebnostima. Manifestacija  će se odvijati od 15. do 25. Studenoga, a lokalnu gastronomiju će predstaviti Pivnica Kraluš, Podravska klet, Restoran i pivnica Stari Grad, Restoran Đurđevačka hiža, Lovačka kuća Sokolovac, Seoski turizam Rakić, Restoran Katarza, Sunačno selo i Hotel Zlatan.

Više o projektu možete pronaći na službenoj web stranici, a popis objekata s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovih jelovnika za 1. Dane Okusa hrvatske tradicije čiji je generalni pokrovitelj Ministarstvo turizma  nalazi se na ovoj poveznici.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.