Nova oprema: Dobili instrumente i mikroskope za još bolju nastavu

Na početku ove školske godine OŠ Ljudevita Modeca dobila je novu opremu za nastavu glazbene kulture i prirode/biologije. Profesorice Petra Kačarovski i Sandra Poštić objasnile su za što će se upotrebljavati nova oprema.

– Dobili smo četiri svjetlosna mikroskopa maksimalnog povećanja 1000 puta. Uz ona dva stara mikroskopa koja smo već imali, sada imamo uvjete da učenici sami, u grupama, mikroskopiraju i usavrše se u toj vještini, koja nije previše zahtjevna, ali ju je potrebno vježbati. – objasnila je profesorica Kačarovski.

U svakom razredu učenici će izraditi vlastite mikroskopske preparate, ali i rabiti već gotove preparate koji prate nastavne sadržaje.

– U 5. razredu učenici će promatrati biljne i životinjske stanice, u 6. smo već mikroskopirali spore paprati i gljiva te ćemo promatrati živi svijet u kapljici morske i kopnene vode. U 7. razredu učit ćemo građu biljne i životinjske stanice, tkiva, puči, lišajeve, bakterije, a u 8. životinjska tkiva, kromosome tijekom diobe stanica, razmaz ljudske krvi. Učenici se vesele mikroskopiranju jer im otvara vrata u mikrosvijet, nevidljiv golom oku. – otkrila je profesorica Kačarovski.

Opremljena je i učionica glazbene kulture koja sada ima još više instrumenata za bolju i zanimljiviju nastavu.

– Dobili smo dva ksilofona, doboš, dva ručna bubnja, kastanjete, agogo, rattle clap, jaja-šuškalice, stalke za note i miksetu s novim kablovima. Instrumenti koje smo dobili nadopunjuju naš razredni instrumentarij na kojem svakodnevno sviramo u školi na redovnoj nastavi, te na izvannastavnim aktivnostima uvježbavamo skladbe za nastupe i natjecanja. – ispričala je profesorica Poštić.

Objasnila je da će učenici odsad na raspolaganju imati i miksetu s dva mikrofona.

– Mikseta s pripadajućim kablovima spojena je na velike stereo zvučnike kako bi zvuk glazbe koju svakodnevno slušamo bio što kvalitetniji. Na miksetu su spojena i dva mikrofona na kojima učenici pokazuju svoje pjevačke vještine, uče se oslobađanju treme i stjecanju samopouzdanja u javnim nastupima. – rekla je profesorica Poštić.

Tekst: Mirjam Balen, 6. b
Fotografije: Petra Kačarovski, prof.; Dunja Rebić, 6. r.;
Sandra Poštić, prof.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.