‘Cesta svih cesta’ i dalje tema svih tema

KOPRIVNICA – Navode ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića o milijardi kuna štete koja je učinjena Hrvatskim autocestama zbog propusta u gradnji podravsko-bilogorskog ipsilona.
– Ministar je spominjal milijardu kuna koja je kao nekako potrošena, ne znam u koje svrhe, nenamjenski i ovako i onako. Ja stvarno ne znam o čemu on govori. On upravlja izuzetno zahtjevnim i teškim resorom, to se mora priznati. Ja mislim da su se njemu sve te brojke malo zmešale, komentirao je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Kako ministar prometa nije detaljnije pojasnio na što se odnosi njegova procjena štete, može se pretpostaviti da je mislio na troškove koje su podnijeli izvođači zbog neuvođenja u posao nakon potpisanih ugovora, a raditi nisu mogli zbog neotkupljenog zemljišta i neishođenih dozvola. Župan Koren ne odriče da je početak radova označen 2009-te na iznajmljenom zemljištu kod Vrbovca, pod šatorom punim državnih dužnosnika Sanaderove Vlade, par dana pred prošle lokalne izbore bio upravo u njihovoj svrsi, ali ustraje da smo i od te predstave ipak imali koristi.

– Da tog otvorenja, takvoga invalidnoga kakvo je bilo tada nije bilo, tog projekta nema! Tad su potpisani ugovori koji su stvorili određene obaveze prema izvođačima radova, koje su jednostavno morale biti kasnije ispoštivane jer bi obaveze iz tih ugovora prema izvođačima radova bile veće da su se prekinuli nego sada kada se rade.

Župan Koren kaže da ga je posebno pogodila Hajdaš-Dončićeva izjava da je iznosom štete pri gradnji podravsko-bilogorskog ipsilona mogla biti završena autocesta do Ploča.
– Pa zamislite koja je to neodgovorna izjava jednog ministra! Znači, kaj smo mi, građani drugog reda? Prema Pločama se trebalo raditi da nisu bacali novce ovdje, kod nekakvih Dudeka, u Podravini, Prigorju, Bilogori, ogorčeno je izjavio župan. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.