Eksplodirala guma HŽ-ovom autobusu na brzoj cesti Vrbovec – Križevci

Danas oko 13:30 sati jedan od tri autobusa koji su prevozili stopedesetak putnika ubrzanog vlaka Zagreb-Osijek (vlak je iz Zagreba krenuo u 12:39) doživio je prometnu nezgodu, na dijelu brze ceste između Vrbovca i Križevaca.

Uz težak miris paljevine i trešnju autobusa eksplodirala je zadnja lijeva guma, no srećom brzom reakcijom vozača izbjegnuta je ozbiljnija nesreća i autobus je zaustavljen najprije na desnoj traci, a zatim sporom vožnjom do prvog ugibališta.

Pedesetak putnika je zatim pola sata kasnije prevezeno do željezničkog kolodvora u Križevcima, kako bi dio njih nastavio svoje putovanje prema Osijeku. Prema informacijama koje smo dobili od konduktera, subotnji radovi na tom dijelu pruge bit će redoviti, pa će vlakovi na relaciji Vrbovec-Križevci jedino nedjeljom voziti bez predsjedanja.

Za kraj spomenimo kako je saborski zastupnik iz redova HDZ-a – Damir Felak – početkom tjedna u Koprivnici izjavio da će radovi na dionici pruge na relaciji Dugo Selo – Križevci biti gotovi do kraja 2021. godine.

Vezano
1 komentar
  1. fred piše:

    Bilo kuda HŽ kasni svuda

Komentari su zatvoreni.