Antonija Puček i Kristijan Miglez: ‘Ples nas potiče na druženje i zdraviji život’

Članovi Plesnog centra Ritam, Antonija Puček (22) i Kristijan Miglez (17) iz Križevaca, još ljetos su osvojili prvo mjesto na međunarodnom turniru “Island Dance Competition”, koji se od 9. do 11. lipnja 2017. godine održao u Malinskoj. Tim povodom razgovarali smo s mladim križevačkim plesačima i saznali više mogućnostima za bavljenje plesom, kako mladi provode slobodno vrijeme i što predlažu za podizanje kvalitete života mladih u Križevcima.

Početkom ljeta na otoku Krku je održana velika plesna manifestacija koja je okupila preko tisuću plesačica i plesača iz Hrvatske i okolnih zemalja. Osvojili ste prvo mjesto u kategoriji Latin Duo Senior 2, kakvi su dojmovi s natjecanja i cijelog događaja?

Antonija: Natjecanje na Krku bilo je naše prvo zajedničko natjecanje. Poprilično smo bili uzbuđeni. Na natjecanje smo išli samouvjereni, ali ipak nismo očekivali tako dobar rezultat. To natjecanje nam je ostalo u posebnom sjećanju jer smo njime obilježili jako lijep početak našeg plesnog partnerstva.

Osim natjecateljskog dijela, za plesače su bile organizirane radionice modernog i suvremenog plesa te hip-hopa koje su vodili vrhunski plesni pedagozi iz Slovenije, Srbije, Italije i SAD-a. Jeste li pohađali radionice, koje i kako je bilo?

Kristijan: Budući da plešem i suvremeni ples u Plesnom studiju novoosnovane udruge Križevačko kazalište “Nina Vavra”, želja mi je bila pohađati radionice suvremenog plesa, ali zbog ograničenog vremena nisam bio u mogućnosti pohađati iste. Nadam se da ćemo sljedeći puta bolje organizirati vrijeme kako bih upoznao rad tih plesnih psihologa te naučio nešto novo.

Koliko dugo ste članovi Plesnog centra Ritam? Možete li čitateljima ukratko predstaviti rad centra, tko sve može pohađati satove plesa i koje plesne stilove naučiti, gdje se i kad održavaju termini?

Antonija: Kristijan je član Plesnog centra “Ritam” jednu godinu, točnije od početka rada centra u Križevcima, a ja od travnja ove godine, koliko i plešemo zajedno. Satove plesa mogu pohađati svi uzrasti. Mogu se naučiti latinoamerički, standardni i društveni plesovi, a to su: engleski valcer, cha-cha-cha, disco fox, foxtrot, bečki valcer, rumbu, sambu, mambo, tango, salsu, jive i rock’n’roll. Plesovi se mogu savladati i kroz individualnu poduku. Plesni tečaj se trenutno održava nedjeljom u Turističkom informativnom centru u terminima od 17:30 do 19 sati za djecu i od 19 do 21 sat za odrasle.

Koje škole pohađate? Imaju li, prema vašem mišljenju, djeca i mladi u Križevcima dovoljno mogućnosti za kvalitetne hobije, izvannastavne i druge aktivnosti?

Kristijan: Pohađam četvrti razred Srednje škole Ivan Seljanec, smjer komercijalist. Često se u školi susrećem s činjenicom da se mojim prijateljima i meni ne nudi dovoljno aktivnosti kojima bismo mogli kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme i mislim da je to veliki nedostatak za Križevce. Smatram da bi se trebalo organizirati više društvenih i sportskih radionica za mlade, kako bi ih se potaknulo na druženje i zdraviji život.

Za kraj, molim vas kratko navedite kakvi su vam planovi za budućnost po pitanju školovanja i studiranja, plesa, hobija.

Kristijan: Nakon završetka mojeg četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja, želja mi je upisati fakultet u Zagrebu. Uz to, i dalje ću se nastaviti aktivno baviti plesom, još i više nego sada.

Antonija: Unatoč tome što imam posao u Križevcima, kojeg ne planiram napustiti, voljna sam preseliti u Zagreb kao i moj plesni partner Kristijan. To će nam uvelike olakšati treniranje jer smo trenutno prisiljeni odlaziti na treninge i privatne sate u Zagreb. U Križevcima nemamo dovoljno mogućnosti da bismo mogli napredovati i postići ono što želimo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.