Otvorena samostalna izložba akademskog slikara Danka Friščića

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, u ponedjeljak 28.10. s početkom u 19.00 sati, otvorena je samostalna izložba akademskog slikara Danka Friščića pod nazivom „3. otok dr. Moreaua 2: Novi utjecaj gama-zraka na psihu.“

Umjetnik svojima radovima želi prezentirati način na koji propituje neraskidiv odnos između zbilje i sna. Otvorenju izložbe prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, Sandro Novosel koji je svima zaželio dobrodošlicu te je prenio pozdrave u ime Grada i gradonačelnika Maria Rajna. Čestitao je autoru, ali i organizatorima na uloženom trudu kako bi izložba bila uspješna, nazvavši ju performansom slika, ali i video uradaka.

Proglasio je izložbu otvorenom te rekao kako svatko od posjetitelja može na svoj način percipirati dubinu umjetnikova stvaranja. Izložba je otvorena do 15. studenog u prostoru Likovne galerije u Križevcima, a sufinancirana je od strane Ministarstva kulture RH, Koprivničko – križevačke županije i Grada Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.