U Županijsku upravu stigao prvi zahtjev za subvencioniranjem liječničkih stambenih kredita

Koprivničko-križevačka županija nedavno je pokrenula novu mjeru kojom subvencionira dio redovnih kamata na stambene potrošačke kredite liječnicima zaposlenima u županijskim  zdravstvenim ustanovama čime nastoji stvoriti još bolje uvjete za liječnike te povećati zdravstveni standard na području županije. Provedene ankete pokazale su da je za mjeru zainteresirano 50-ak liječnika, a ovih je dana u Županijsku upravu stigao i prvi službeni zahtjev za subvencioniranjem kredita.

Nastojali smo adekvatno reagirati te na simboličan način uključiti se u borbu protiv odljeva naših zdravstvenih stručnjaka bez kojih nema zdravstvenog sustava. Ne kažemo da ćemo postići revolucionarni rezultat, no želimo pridonijeti sveukupnom naporu zajednice u saniranju problema. U našim zdravstvenim ustanovama 50-ak liječnika je pokazalo interes za rješavanje stambenog pitanja bilo da se radi o kupnji, adaptaciji ili refinanciranje postojećih kreditnih obaveza. Potpisali smo ovih dana i prvi zahtjev  čim je program i službeno započeo s primjenom. Nadam se da će se i ostali liječnici javiti te da ćemo do kraja ove i iduće godine realizirati velik broj zahtjeva“, kazao je župan  Koren.

Ugovor o poslovnoj suradnji za odobravanje stambenih kredita liječnicima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Koprivničko- križevačka županija potpisan je s Privrednom bankom Zagreb, a Županija će subvencionirati dio redovnih kamata na stambene potrošačke kredite u visini od 1,50 postotnih poena od ukupne kamatne stope tijekom prvih sedam godina.

„ U pregovorima smo s još nekoliko poslovnih banaka koje su iskazale interes za suradnju i vjerujem kako će se uključiti u ovaj vrijedan program“, dodao je župan.

Sve dodatne informacije o stambenim kreditima i uvjetima mogu se dobiti u županijskom Upravnom odjelu za zdravstveno-socijalne djelatnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.