Predstavnici županijskog Savjeta mladih sudjelovali na 8. sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske

Predstavnici Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije Željko Jurković i Dario Car sudjelovali su na 8. sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske koja se od 18. do 20. listopada  održala u Gradu Požegi, pod predsjedanjem Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.

Svečanom otvorenju sjednice prisustvovao je državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak te župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević.

Na sjednici je prihvaćeno izvješće dosadašnjih tajnika, a aktivno se pristupilo raspravi o unaprjeđenju rada savjeta mladih u različitim modelima – pod uvjetima postojećeg, ali i novog potencijalnog Zakona o savjetima mladih. Ispred Udruge gradova RH obratio se Mario Žuliček koji je predstavio zaključke ovogodišnje nacionalne konferencije savjeta mladih u Slavonskom Brodu, a  konferencijskim pozivom se sjednici pridružila i Gloria Vitaly, predsjednica Youth Regional Networka, kao europske organizacije mladih koja na regionalnim razinama okuplja upravo predstavnike tijela mladih koji zagovaraju prava, potrebe i interese mladih. Županijskim savjetima mladih je tako predstavljen rad YRN-a te njegova dosadašnja postignuća na međunarodnoj razini.

U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, predstavnica Agencije, Petra Pekica, predstavila je rad Agencije, program Erasmus+ i posebno KA3 mjeru, pod koju spada strukturalni dijalog s mladima u vidu reformi javnih politika.

Na kraju sjednice, prisutni su predstavnici raspravljali o daljnjim koracima te je dogovoreno da će se sustavno jačati proces informiranja i razmjene dobrih praksi. Donesena je i podrška Koordinacije aktivnosti radne skupine za pitanja mladih pri Hrvatskoj zajednici županija, kako bi se osnažili dijalog i suradnja na relaciji županija – savjet mladih.

Sljedeća sjednica Koordinacije je dogovorena za početak 2020. godine, kada će se održati i novi izbori za Glavnog tajnika te Međunarodnog tajnika Koordinacije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.