Obilježen Dan Erasmusa na križevačkom Visokom gospodarskom učilištu

Križevačko Visoko gospodarsko učilište pod motom Inspiriraj se i pokreni u četvrtak 10. listopada obilježilo je Dan Erasmusa prezentacijom mnogobrojnih Erasmus projekata te primjerima dobre prakse koje su okupljenima u velikoj predavaonici na Ratarni predstavili profesori i studenti Učilišta. Dan Erasmusa, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, podržala je i Koprivničko-križevačka županija u čije je ime na prezentaciji prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Obilježavanje je započelo pozdravnim govorom dekanice VGU-a Marijane Ivanek-Martinčić koja je kazala kako je Učilište vrlo uspješno u dobivanju stipendija, dok je za studente najveća vrijednost Erasmus programa jačanje kompetencija i znanja koja se dobivaju u susretu s drugim obrazovnim sustavima. Koordinatorica  Erasmus programa Renata Husinec je potom prezentirala rezultate koje je postiglo Učilište napomenuvši kako je do sada realizirano 214 mobilnosti i 111 studentskih stipendija te dobiveno 334 tisuće eura, a već su rezervirana i 22 mjesta za buduće stipendiste.

U nastavku ubilježavanja Dana Erasmusa  studenti Učilišta su okupljenima kroz prezentacije približili svoja iskustva koja su stekli boraveći na visokim učilištia  u Sloveniji, Portugalu, Njemačkoj, Francuskoj, Češkoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Vezano

Komentari su zatvoreni.