Križevčani izabrani za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu po prvi je put na Dan učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike.

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 510 izvrsnih pojedinaca koji su omogućili kvalitetno obrazovanje učenicima u školskoj godini 2018./2019. Nagrade najboljima dodijelila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Među najboljima su i križevački učitelji Leo Kranjec (fizika) i Martina Valec-Rebić (hrvatski jezik) iz Osnovne škole Ljudevita Modeca, Helena Strsoglavec (edukacijski rehabilitator) iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i Tomica Turković (fizika) iz Osnovne škole „Vladimir Nazor”.

Leo Kranjec nagrađen je za primjenu inovativnih metoda poučavanja, mentorstvo učenicima na natjecanjima te za rad s učenicima s teškoćama.

Helena Strsoglavec nagrađena je za održana predavanja na županijskoj i međunarodnoj razini, suradnju s udrugama i za sudjelovanje u međunarodnom projektu.

Tomica Turković nagrađen je za održana predavanja na državnom skupu, mentorstvo učenicima na natjecanju na državnoj razini te rad s darovitim učenicima.

Martina Valec-Rebić nagrađena je za mentorstvo učenicima na državnom natjecanju, održana predavanja na županijskoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse, rad u strukovnim udrugama, autorstvo obrazovnih sadržaja, sudjelovanje u međunarodnom projektu, uređivanje školske mrežne stranice te organiziranje javnog događaja.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.