Županija povećala broj studentskih stipendija, ove akademske godine potporu dobiva 50 studenata   

U prostorijama Županijske uprave u srijedu 25. rujna održan je sastanak Povjerenstva za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije na kojoj je glavna tema bila utvrđivanje teksta Natječaja za dodjelu studenskih stipendija Koprivničko-križevačke županije u akademskoj godini 2019./2020. Članovi Povjerenstva potvrdili su Županovu Odluku o broju, visini i roku isplate stipendija za studente s područja naše županije te Odluku o deficitarnim zanimanjima.

Sukladno županovim odlukama iz sredstava županijskog Proračuna dodijelit će se pedeset stipendija u visini 700 kuna mjesečno, odnosno 15 stipendija više nego prošle godine čime se nastavlja kontinuirani rast ulaganja Županijske uprave u sustav visokog obrazovanja. Studenti koji će aplicirati na natječaj, a studiraju na studijskim programima koji prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje spadaju u deficitarna zanimanja na području županije (studijski sveučilišni programi: medicine, građevinarstva, matematike, fizike, rehabilitacije, logopedije, strojarstva, farmacije, elektrotehnike, stomatologije te stručni studijski programi: građevine, strojarstva i elektrotehnike)  prilikom bodovanja dobivaju dodatne bodove.

Natječaj će biti objavljen 30. rujna u lokalnom tjedniku, kao i na mrežnim stranicama Koprivničko-križevačke županije, a stipendije će se isplaćivati za period od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.