Županija podržala akciju udruge HERA u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga “HERA“ Križevci u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom postajom Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci u subotu 21. rujna na križevačkom Strossmayerovom trgu je organizirala javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Akciju, koja se održava u spomen na žrtve koje su prije deset godina stradale na zagrebačkom Općinskom sudu, su u ime Koprivničko-križevačke županije podržali potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, a podršku su iskazali i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec te članovi udruge.

Kako su istaknuli organizatori, cilj akcije je senzibiliziranje javnosti i slanje poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku, a tom prilikom su građanima podijeljeni letci i edukativni materijali kome se obratiti za pomoć. Akcija se održava u sklopu projekta “Aktivno protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji” kojeg financijski podržava Koprivničko – križevačka županija i Grad Križevci.

(foto: prigorski.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.