Gradonačelnik održao konferenciju za medije uoči 18. Gradskog vijeća

Gradonačelnik Mario Rajn sa svojim zamjenikom Danijelom Šaškom, predsjednikom Gradskog vijeća Marko Katanovićem i pročelnicima Upravnih odjela Grada Križevaca održao je konferenciju za medije uoči 18. Gradskog vijeća koje će se održati 11. rujna. Tom prigodom gradonačelnik se osvrnuo na dnevni red sjednice te istaknutije teme o kojima je bilo više govora.

Medijima se uvodno obratio predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović koji se osvrnuo na poziv za izvanrednu sjednicu koji nije bio opravdan, stoga će se pitanje financiranja radnih bilježnica održati na sutrašnjoj sjednici, također je naglasio kako je u proračunu i prije odluke Vlade donesena odluka da će Grad financirati nabavku udžbenika za škole, apelirajući time da su sredstva iz proračuna uložena u obnovu infrastrukture Osnovne škole „Vladimir Nazor“, u dječji vrtić Križevci te u obnovu pomoćnog igrališta i atletske staze. Osvrnuo se i na upise djece u dječji vrtić Križevci te promjene koje su uslijedile nakon što je promijenjen zakon od pred 22 godine.

Gradonačelnik se odmah osvrnuo na pitanje Vodnih usluga te se izjasnio kako je stav o pripojenu jednoglasan te žele ostati samostalni isporučitelj na području Križevaca, dok financijsko izvješće slijedi sutra na sjednici. Što se proračuna tiče; riječ je bilo o uspostavljanju državnog arhiva te strategije koja neće biti predstavljena do prosinca 2019., obzirom da je opremanje na razini države. Povećat će se stavka za nagrade učenicima, sve je više učenika na natjecanjima i postižu se dobri rezultati, stoga valja pohvaliti kvalitetan rad s mladima, ali i rad profesora koji rade na sebi i na prenošenju znanja na mlade. U stavci vatrogastva i civilne zaštite uložit će se najviše u sigurnost te će se postaviti kamere na ulazu u grad kako bi se i policiji olakšalo djelovanje na području grada.
Uređivati će se parkovi u Tomislavovoj (za koji će se raspisati natječaj za idejno rješenje) i u ulici Franje Tuđmana. Napominju se promjene GUP-a i PPUG-a te se građanstvo na vrijeme i pravovaljano informira kako svoje zahtjeve mogu predati sve do 30. rujna.

Govora je bilo o izjednačavanju prava za osobe s invaliditetom, izvješću o radu Grada, donošenje nove odluke o financiranju studenata deficitarnih zanimanja te suglasnost za pristupu većem ruralnom području (ITU mehanizmi) aglomeracija u kojoj bi Križevci bili dionik sa još četiri grada – Ludbreg, Čakovec, Koprivnica i grad Varaždinske toplice.

Vezano

Komentari su zatvoreni.