Župan sa zamjenikom Ljubićem i suradnicima posjetio križevačku Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga

Župan Darko Koren u pratnji zamjenika župana Ratimira Ljubića te pročelnika Upravnog odjela za financije i javnu nabavu Darka Masneca i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek,  posjetio je u utorak 23. srpnja  križevačku Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga te se susreo s novim ravnateljom Ivanom Peklićem. Ravnatelj Peklić, koji je na dužnost stupio 1. srpnja, zahvalio je na podršci te izvijestio župana i suradnike o radu Gimnazije te razvojnim planovima za naredno razdoblje.

Župan je novom ravnatelju poželio uspjeh u radu te naglasio kako će Županijska uprava i dalje biti na raspolaganju križevačkoj Gimnaziji u svim njenim potrebama.

„Ulaganje u školstvo i obrazovanje među najvišim je prioritetima Županijske uprave koja nastoji maksimalno poboljšati materijalne uvjete za učenike i učitelje. I ovog ćemo ljeta provesti brojna ulaganja, rekonstrukcije i obnavljanja u školama koja su pod našom ingerencijom, a sve s ciljem kako bi se naša djeca osjećala ugodno i najvažnije, motivirano za usvajanje novih znanja. Stojimo vam na raspolaganju i možete računati na našu podršku“ istaknuo je župan.

Ravnatelj Ivan Peklić mandat je preuzeo na pet godina, a od 1993. godine u školi je radio kao profesor povijesti. Stekao je i akademsku titulu doktora humanističkih znanosti na Sveučilištu u Zadru 2013. godine s doktorskim radom Društvena i politička djelatnost Franje Markovića.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.