Kreće gotovo 5 milijuna kuna vrijedno ulaganje u Dječji vrtić Križevci

0

Grad Križevci je osnivač Dječjeg vrtića Križevci te vlasnik zgrade na kojoj bi ovih dana trebali početi opsežni radovi. Dječji vrtić Križevci sastoji se od dva objekta koji su izgrađeni u dvije faze – vrtić koji je izgrađen 1979. godine i jaslica sa spojnim hodnikom koji su izgrađeni 1997. godine. Oni zajedno čine jedinstvenu energetsko funkcionalnu cjelinu. Ukupna bruto površina objekta iznosi 1.702,18 m2.

U nastojanju da gradske objekte učinimo energetski učinkovitima, na zgradi vrtića planiraju se sveobuhvatni građevinsko-obrtnički, strojarski i elektrotehnički zahvati, a sve kao dio energetske obnove zgrade. Ukupna vrijednost projekta je oko 4,8 milijuna kuna, sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tako će iz Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije biti sufinanciranje u iznosu od 981 tisuću kuna, iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja oko 2,1 milijuna kuna, dok će razliku od oko 1,7 milijuna kuna osigurati Grad iz svojeg proračuna.

Projekt obuhvaća obnovu vanjske ovojnice zgrade u sklopu čega će se obnoviti fasada, toplinska izolacija stropova i zidova prema tavanu, izolacija i obnova ravnog krova te zamjena energetski neučinkovite vanjske stolarije ugradnjom nove ALC i PVC stolarije. Također, zamijenit će se postojeći sustav grijanja s grijanjem preko visoko učinkovitog kondenzacijskog sustava, ugradit će se solarni kolektori za pripremu potrošne tople vode.

U sklopu projekta modernizirat će se i unutrašnja rasvjeta te uvesti automatizacija mjerenja potrošnje energije zgrade i sustav daljinskog očitanja potrošnje energije i vode. Do kraja mjeseca očekuje se početak radova, a završetak kroz šest mjeseci.

Možda vam se svidi

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno