Kreće gotovo 5 milijuna kuna vrijedno ulaganje u Dječji vrtić Križevci

Grad Križevci je osnivač Dječjeg vrtića Križevci te vlasnik zgrade na kojoj bi ovih dana trebali početi opsežni radovi. Dječji vrtić Križevci sastoji se od dva objekta koji su izgrađeni u dvije faze – vrtić koji je izgrađen 1979. godine i jaslica sa spojnim hodnikom koji su izgrađeni 1997. godine. Oni zajedno čine jedinstvenu energetsko funkcionalnu cjelinu. Ukupna bruto površina objekta iznosi 1.702,18 m2.

U nastojanju da gradske objekte učinimo energetski učinkovitima, na zgradi vrtića planiraju se sveobuhvatni građevinsko-obrtnički, strojarski i elektrotehnički zahvati, a sve kao dio energetske obnove zgrade. Ukupna vrijednost projekta je oko 4,8 milijuna kuna, sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tako će iz Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije biti sufinanciranje u iznosu od 981 tisuću kuna, iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja oko 2,1 milijuna kuna, dok će razliku od oko 1,7 milijuna kuna osigurati Grad iz svojeg proračuna.

Projekt obuhvaća obnovu vanjske ovojnice zgrade u sklopu čega će se obnoviti fasada, toplinska izolacija stropova i zidova prema tavanu, izolacija i obnova ravnog krova te zamjena energetski neučinkovite vanjske stolarije ugradnjom nove ALC i PVC stolarije. Također, zamijenit će se postojeći sustav grijanja s grijanjem preko visoko učinkovitog kondenzacijskog sustava, ugradit će se solarni kolektori za pripremu potrošne tople vode.

U sklopu projekta modernizirat će se i unutrašnja rasvjeta te uvesti automatizacija mjerenja potrošnje energije zgrade i sustav daljinskog očitanja potrošnje energije i vode. Do kraja mjeseca očekuje se početak radova, a završetak kroz šest mjeseci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.