Križevačko likovno ljeto: Kreativci izlažu slike i nakit, crta se pijeskom i redizajnira gradski grb

Ovog ljeta Križevčani će imati bogatu ponudu kulturnih sadržaja jer se, osim kina, po prvi puta organizira Križevačko likovno ljeto. Riječ je o programu koji traje mjesec dana i zamišljen je kako bi se predstavilo stvaralaštvo vrijednih i kreativnih Križevčanki i Križevčana, koji se amaterski ili profesionalno bave likovnim izričajem te njeguju kulturu stvaralaštva i likovnog izričaja.

– To je zapravo poklon građana svim sugrađanima i posjetiteljima. Željeli smo predstaviti sve koji se likovno izražavaju pa ćemo kroz četiri izložbe predstaviti slike i nakit – otkrila je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi. Slike će pokazati Zorica Majnarić i Katarina Sinjeri, koje se već godinama likovno izražavaju pod mentorstvom Zorana Homena i djeluju u sklopu Križevačkog likovnog kruga. Unikatni nakit predstavit će Božica Petković i Dalia Katavić.

– Nije to samo nakit, to su mala umjetnička djela! Mi smo prebogati umjetnicima, ima ih jako puno, a javnost za njih ne zna – kaže ravnateljica.

Osim toga, muzej je pripremio i pop-up izložbe/radionice na kojima će se predstaviti križevački umjetnici, profesori likovne kulture, budući umjetnici i amateri.

– Pop-up izložba omogućuje izravnu interakciju s publikom, a izlagači su pripremili i radionice za posjetitelje. Tako ćemo s Martinom Nemet redizajnirati križevački grb, sa Sašom Živkovićem crtati pijeskom, a naš sugrađanin gospon Dragec pokazat će čime se sve bavi – otkriva Hatadi koja je iznenađena odazivom gradskih umjetnika i amatera koji su voljni predstaviti svoje radove. Petkom će se u prostoru Etno parka i Gradskom muzeja održavati crtaonice predmeta iz fundusa muzeja. Svi sadržaji namijenjeni su i za djecu i za odrasle jer je ideja organizatora da se u i oko umjetnosti druže sve generacije zajedno.

Namjera muzeja je obogatiti kulturnu ponudu grada u ovim vrućim danima i pružiti sadržaj koji će skratiti i obogatiti vrijeme između doručka i ručka, predstaviti bogate likovne aktivnosti kojima su posvećeni naši sugrađani, ali i pokazati muzejske zbirke. Već su dogovoreni križevački umjetnici koji će svoje kreativno iskustvo javnosti pokazati idućeg ljeta, otkrila nam je ravnateljica muzeja Tea Hatadi. (GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.