Župan s udrugama umirovljenika te udrugama iz područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom potpisao ugovore vrijedne 270 tisuća kuna

Župan Darko Koren u utorak 16. srpnja u prostorijama Županijske uprave potpisao je  ugovore o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2019. godinu za sufinanciranje programa i projekata udruga umirovljenika te udruga iz područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom.

Ukupna vrijednost ugovora je 270 tisuća kuna s time da su  udruge s područja zdravstva i osobe s invaliditetom dobile 150 tisuća kuna, a sredstva su raspoređena na 16 udruga koje će provoditi 28 projekata (programi za zaštitu, rehabilitaciju, zapošljavanje, integraciju osoba s invaliditetom), dok su udruge umirovljenika dobile 120 tisuća kuna za 16 projekata koje će provoditi 10 udruga s područja županije (sportsko-rekreativne i edukacijske aktivnosti te programi integracije starije populacije u zajednicu).

Župan Koren naglasio je kako je suradnja s udrugama od velike važnosti za Županiju te čestitao svima koji svojim radom pomažu da se civilno društvo još više razvije.

„Znamo da sredstva koja u skladu s našim mogućnostima možemo dodijeliti nisu u potpunosti dovoljna za vaš rad, no nastojimo maksimalno pomoći i vjerujem kako će u budućem periodu ta sredstva biti i veća. Veseli nas broj programa koji ste prijavili što govori da uistinu mnogo radite na boljitku naše zajednice i na tome vam čestitam te želim da projekata bude i više, a Županija će to adekvatno pratiti“, kazao je župan Koren.

U ime udruga prisutnima su se obratile ispred koprivničkog Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec te u ime križevačke Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Tamara Premuš koje su zahvalile Županiji na dobivenim sredstvima naglasivši kako će im financijska potpora uvelike pomoći u organiziranju kvalitetnih sadržaja za svoje članove i korisnike usluga.

Koprivničko-križevačka županija je ove godine za rad udruga iz civilnog sektora u svojem proračunu osigurala 75 tisuća kuna više u odnosu na 2018. godinu, a tijekom 2019. godine će ukupno sa 600 tisuća kuna sufinancirati rad čak 66 udruga koje su na natječaj prijavile 98 programa. Današnjem potpisivanju ugovora su uz župana Korena i predstavnike udruga  prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te resorni županijski pročelnici i pročelnice.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.