[FOTO] Križevački tamburaši osvojili nagradu UNESCO-a kao najbolje ocijenjeni orkestar

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige osvojio je danas nagradu UNESCO-a kao najbolje ocijenjeni orkestar na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika 11. Concorso musicale internazionale u Palmanovi u Italiji. U konkurenciji petnaest orkestara, četiri zbora, četrdeset osam komornih sastava i 291 solista, uz 1100 mladih glazbenika iz dvadeset zemalja, Križevčani su, pod ravnanjem Igora Kudeljnjaka osvojili 99 od mogućih 100 bodova! Iako su vrijedno vježbali program za natjecanje i bili sigurni da su dali sve od sebe, nagrada ih je iznenadila pa su nakon proglašenja priredili koncert na otvorenom i zasvirali na gradskom trgu u Palmanovi.

Oduševljen sam i ponosan na naše učenike! Još prošli tjedan na probi zvučali su izvrsno, ali nikad nismo bili na ovom natjecanju i nismo znali što nas čeka, kakva je konkurencija, žiri. Klinci su odsvirali bez greške i moram ih pohvaliti“, ekskluzivno za portal Križevci.info javio se dirigent Igor Kudeljnjak iz Palmanove, dok su njegovi tamburaši svirkom zabavljali prolaznike.

Nagrada UNESCO orkestru je donijela 800 eura, a križevačke glazbenike čeka još jedan nastup sutra popodne na završnom koncertu nagrađenih glazbenika.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.