Motorist, pivo i čokolada na ulazima u grad

foto: Silvia Novosel

Na ulazima u Križevce ovih su se dana pojavile tri nove table, no riječ je zapravo o dvadeset godina starim oznakama koje su prelijepljene novim sadržajem. Uz prepoznatljive obrise crkvenih tornjeva, istaknuti su sv. Marko Križevčanin i bilikum, kao simbol Križevačkih štatuta, prvih pisanih regula o ispijanju vina i ponašanju za stolom u dobrome društvu. Na novim oznakama nalaze i neki novi simboli, poput motorista, kockice čokolade i praline te krigle piva, za koje neki smatraju kako imaju potencijal postati novim križevačkim brendovima.

– Ukupan trošak obnove tabli, sa lijepljenjem i dizajnom, iznosi oko 7000 kuna, plaćen je iz europskog projekta Cyclo net, a ne izravno iz proračuna Grada – odgovoreno je iz Ureda gradonačelnika uz objašnjenje kako je sadržaj odabran u Upravnom odjelu za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam.

Osim tabli, na rasvjetnim stupovima u središtu grada obješene su i zastave, no niti one nisu nove, poručuje gradonačelnikov ured.

– Zastave su kupljene još prošle godine i bile su prvi put postavljene za vrijeme prošlogodišnjeg Križevačkog velikog spravišča. Cijena je bila 150 kuna po komadu, a naručeno je deset komada zastava grad Križevci, deset komada zastavica Republika Hrvatska i deset komada zastava Križevačko veliko spravišče. Ukupno, za sve zastave, izdvojene su 4500 kuna – poručuje ured Marija Rajna. (GPP)

Vezano

Komentari su zatvoreni.