Branko Hrg pogazio riječ, želi zadržati vlast u Križevcima

(NE)VJERODOSTOJNO Iako je prije nešto više od tri mjeseca objavio svoju odluku da se neće više kandidirati za gradonačelnika Križevaca, Branko Hrg danas se predstavio kao kandidat koalicije HDS-HDZ-HSLS-Mreža, koju čine njegovi suradnici iz bivšeg HSS-a te pasivnih i praktički nepostojećih lokalnih ogranaka stranaka, sve redom dugogodišnji politički poslušnici

U hotelu Kalnik u Križevcima danas su Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima za Grad Križevce potpisali predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokršćanske stranke Križevci i povjerenik za kontinentalnu Hrvatsku Branko Hrg, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Križevci dr. Mato Devčić, predsjednik Ogranka stranke Mreža nezavisnih lista za Grad Križevce Hrvoje Gužvinec te v.d. predsjednika Županijske organizacije HSLS-a Koprivničko-križevačke županije Robert Banek.

Na predstojećim lokalnim izborima kandidati za zamjenike gradonačelnika bit će dvojica HDZ-ovaca, iskusni Stjepan Peršin i mladi Neven Jaki. Hrg je naglasio da će u narednom mandatu on i dalje obnašati gradsku dužnost volonterski kao i Peršin, dok će Jaki biti na plaći. Potpisivanju sporazuma nazočili su koprivničko-križevački župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota, istaknuvši važnost zajedništva u vođenju grada jer “važni su ljudi, a upravo ova koalicija nudi zajedništvo bez obzira na političku boju”.

U prosincu odlučio da neće, sad obznanio da ipak hoće

– Danas potpisanim Sporazumom objavio sam kandidaturu za gradonačelnika Križevaca. Uz potporu HDZ-a, Mreže, HSLS-a i HDS-a uvjeren sam u uspjeh. Zahvaljujem svima koji su do sada bili uz mene, mnogo smo toga ostvarili i pozivam da zajedno nastavimo, objavio je danas na svojoj Facebook stranici aktualni križevački gradonačelnik. Još 6. prosinca prošle godine je objavio “… moj glavni san bila je cesta do Križevaca. San je dosanjan, cesta je tu i zato sam odlučio da je ovo bio moj zadnji proračun koji sam predložio. Na narednim izborima nemam se namjeru kandidirati za gradonačelnika”.

Kao razlog za promjenu odluke Hrg je naveo jedinstvenu priliku za suradnju sa sadašnjim državnim vodstvom, zaboravivši da je u šesnaest godina svoje vladavine imao čitav niz takvih prilika, među kojima i onu još 2001. kad je zahvaljujući koaliciji s SDP-om postao križevački gradonačelnik.

– U Križevcima je danas, ovim  potpisivanjem, stvoren temelj te preduvjeti za nadogradnju i to je ono što mi, potpisnici ovog sporazuma, želimo dalje napraviti, naglasio je Hrg te kazao kako Križevci nikada nisu imali tako dobru poziciju, tako dobru razinu suradnje s nacionalnom razinom i bila bi šteta ne iskoristiti brojne mogućnosti povlačenja sredstava iz raznih nacionalnih i europskih fondova, realizaciju brojnih programa i projekata, odnosno otvaranje Križevaca prema nacionalnoj razini.

HTV-u dao izjavu, lokalnim novinarima prešutio

O taštini iskusnog političkog igrača Hrga govori i činjenica da je prije samo dva tjedna u kameru nacionalne televizije dao izjavu u kojoj je najavio kandidaturu za gradonačelnika Križevaca, no samo dan kasnije na prijamu za lokalne novinare, koji je sam upriličio, o tome nije rekao niti riječ, a na neformalne upite nejasno odgovarao. Iako je izgleda očekivao da vijest o njegovoj kandidaturi prenesu u televizijskim informativnim emisijama, to se nije dogodilo pa je vijest o njegovoj kandidaturi iznio sam prilikom današnjeg potpisivanja koalicijskog sporazuma.

– Pozivamo određene medije, ne pozivamo sve, to vrlo otvoreno i jasno govorim. Pozivamo medije s kojima surađujemo u gradu Križevcima, medije koji pišu korektno i ono što stvarno jest, koji se ne bave tračevima i žutilom. Nemam ništa protiv onih koji tako pišu, ali nama je u cilju interes grada, rekao je Hrg na prijamu za novinare 6. ožujka, a prenijela ePodravina.hr. Zbog prešućivanja odluke o kandidaturi tada je ispao nekorektan prema medijima koji prate njegov rad i koje navodno favorizira, a posebno je šokirala Hrgova retorika kojom svaku kritiku na njegov račun izjednačava s napadom na interese Križevaca.

Potpisnici današnjeg sporazuma najavili su kako će uskoro predstaviti program za naredni četverogodišnji mandat.

20 godina CSF
Vezano
5 komentara
  1. buba.ba piše:

    a tko jednom ode “gore” u politiku, taj se više ne da “dolje” ! a ja misli da je vrijeme za PROMJENE

  2. presvetli piše:

    Kako je pogazio ovu riječ tako će i sve predizborne , a obzirom na to da smo isprobali vladavinu SDP-a i HSS-a sa satelitima kao i Hrga sa njegovima i svi su imali priliku poboljšati status građana ovoga grada u čemu nisu bili uspješni, osobno mi se vidi da je Rajn sasvim dobra opcija, ukoliko se ne pokvari kao 99,9 % političara.

    1. izbori piše:

      Nebu se sigurno pokvaril poslije izborene koalicije s SDP-om. Picig je garancija dobitne kombinacije, a Majdak je Režiser.

  3. izbori piše:

    A što bi ti Belani da ti se Majdak i Hrg maknu i da bez borbe postavite Rajna?

  4. Marko piše:

    Križevci na aparatima

Komentari su zatvoreni.