Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1337

Dr. sc. Dražen Balen predaje o meteoritima na 5. Hrašćinskom astru 24. lipnja 2021. (foto R. Matić)
Dr. sc. Dražen Balen predaje o meteoritima na 5. Hrašćinskom astru 24. lipnja 2021. (foto R. Matić)

Ovo je prva emisija nakon ljetnog odmora. U Temi Krugova slušamo četvrti dio snimke predavanja geologa Dražena Balena na 5. Hrašćinskom astru, 24. lipnja ove godine, pod naslovom Meteoriti – svemirski glasnici podzemlja. Saznat ćemo zašto su nam meteoriti vrlo korisni u otkrivanju sastava dubljih slojeva našeg planeta do kojih još nismo uspjeli doći.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Osjećajte se kao kod kuće Signe Torp, knjiga za mlade je Predskazivač 3: (Čišćenje) Sonje Smolec, na odjelu beletristike Žena koja je voljela kosilice Zlatka Erjavca, a na stručno-znanstvenom odjelu Bolji anđeli naše prirode: Zašto je nasilje u padu? Stevena Pinkera.

Na današnji datum rođeni su Kaligula, u Zagreb je stigla prva lokomotiva, poginula je princeza Diana, pronađene su ukradene slike Krik i Madonna Edvarda Muncha, umrli su Jurij Dalmatin, Charles Baudelaire, Maria Montessori i John Ford.

U Vijestima Krugova govorimo o događanjima u Muzeju za umjetnost i obrt, o festivalu dokumentarnog rock filma, o izložbi Nacionalna baština – amfiteatar u Puli. o otkriću dosad nepoznate skupine ljudi, te o aktualnim aktivnostima na projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo zapažanje “nove” zvijezde u Zmijonoscu i otkriće objekta najbližeg Suncu.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Francoisa de Fosse, Josepha Moiseyevicha Schillingera, Lionela Hamptona, Everly Brothersa, Van Morrisona, Charlie Watts Quinteta i The Rolling Stonesa.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1337 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 31. kolovoza od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.